Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Την Τρίτη το συλλαλητήριο για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Διεκδικούν την κατάργηση του άρθρου του Συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση

Στιγμιότυπο από τη μαζική σύσκεψη στις 30/1, στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τη μαζική σύσκεψη στις 30/1, στην Αθήνα
Με αίτημα την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου καλούν σε πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Τρίτη 12/2, στις 6 μ.μ., με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε σε μια ιδιαίτερα μαζική σύσκεψη, που έγινε στις 30/1 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή πάνω από 100 συνδικαλιστικών οργανώσεων, και συγκεκριμένα 6 Ομοσπονδιών, 102 πρωτοβάθμιων Σωματείων, 5 Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και 3 Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων.

«Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί βήμα κλιμάκωσης και ώθησης του αγώνα για την ικανοποίηση του παλλαϊκού αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά», τονίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην ανακοίνωση με την οποία καλούν στο συλλαλητήριο. Υπενθυμίζουν τους αγώνες που δόθηκαν για το δικαίωμα στη δουλειά σε μια σειρά από χώρους, από τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους με «ελαστικές» μορφές στα νοσοκομεία και τους αναπληρωτές στην Εκπαίδευση.

«Κάθε φορά που ήμασταν στους δρόμους, εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων ότι "δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος"», καταγγέλλουν και καθώς η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος, ξεκαθαρίζουν: «Τώρα η κυβέρνηση έχει "και το μαχαίρι και το πεπόνι". Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

«Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενάντια στις απολύσεις, είναι αναγκαίος όρος για μια αξιοπρεπή διαβίωση», τονίζουν οι 118 Ομοσπονδίες και Σωματεία και απαιτούν: «Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Στάση εργασίας για τα ΒΑΕ

Παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. - λήξη του ωραρίου) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, για τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Στη στάση εργασίας και σε προσυγκέντρωση στις 12 μ., στο Σύνταγμα (Μητροπόλεως και Φιλελλήνων), καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. «Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται το τσεκούρωμα του Επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών (ΒΑΕ)», καταγγέλλει το Συνδικάτο και εξηγεί ότι η κυβέρνηση θέλει να αμφισβητήσει «όχι μόνο το επίδομα, αλλά συνολικά το καθεστώς των ΒΑΕ».

  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πρωτοβουλία Συνδικάτων και Ομοσπονδιών του Δημοσίου για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος. Σ' αυτό το πλαίσιο, αύριο Πέμπτη οργανώνει σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο της ΕΔΟΘ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ