Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Η λάσπη και η διαστρέβλωση δεν θα περάσουν!

Σε όσους λασπολογούν κατά της απεργιακής κινητοποίησης της 7ης Φλεβάρη απαντά με σχετική ανακοίνωσή του το ΕΚ Σάμου. Η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Το πλαίσιο και τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίηση στις 7/2, που έχει την αποδοχή και τη συμφωνία των περισσότερων σωματείων, μαζικών συλλόγων και φορέων του νησιού της Σάμου αλλά και των άλλων νησιών του Αιγαίου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ρατσισμού, εκφράζουν αλληλεγγύη και απαιτούν λύση για τις άθλιες συνθήκες που ζουν πρόσφυγες και μετανάστες, που ήδη έχουν διωχθεί από τις πατρίδες τους από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Η έκφραση αλληλεγγύης του ΕΚΣ είναι ποικιλόμορφη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μένει μόνο στη διάθεση ρουχισμού, τροφίμων και στις διακηρύξεις. Εκφράζεται με διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν, με την απαίτηση να κλείσει επιτέλους το κολαστήριο του "hot spot" και αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν και να μεταβούν όπου οι ίδιοι επιθυμούν με ασφάλεια, γιατί είναι άνθρωποι και όχι ζώα προς σφαγή.

Επομένως, οι όποιες κατηγορίες προς το ΕΚΣ, που πρωταγωνίστησε στη διαμόρφωση του πλαισίου, από τις "Παρεμβάσεις", είναι επικίνδυνες συκοφαντίες και αντικειμενικά υπηρετούν την κυβέρνηση, γι' αυτό και τα διάφορα παπαγαλάκια της τις αναπαράγουν στον Τύπο.

Οι θέσεις του Εργατικού Κέντρου δεν επιδέχονται διαστρέβλωσης. Η λάσπη τους δεν κολλάει στο ΕΚΣ, που μπαίνει μπροστά στους αγώνες και την οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και των προσφύγων - μεταναστών, που πρωταγωνιστεί στην έκφραση της αλληλεγγύης - προβάλλοντας μάλιστα το αίτημα του απεγκλωβισμού που είναι και αίτημα των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών. Το ΕΚ Σάμου, με τη δράση του, τα αιτήματά του, παλεύει ενάντια στην ακροδεξιά, στον ρατσισμό και τον φασισμό, που αξιοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για να ποτίζουν με δηλητήριο τη συνείδηση των εργαζομένων και της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org