Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρεις νεκροί από έκρηξη σε ταβέρνα στην Καλαμάτα

INTIME NEWS

Τρεις γυναίκες νεκρές - δύο εργαζόμενες 53 και 46 χρόνων και η 53χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη - είναι ο τραγικός απολογισμός έκρηξης σε ταβέρνα από ανάφλεξη φιάλης υγραερίου που συνέβη το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πελατών της ταβέρνας, άκουσαν έκρηξη και κραυγές από την κουζίνα. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη και τότε οι φλόγες αλλά και το ωστικό κύμα έφτασαν μέχρι την αίθουσα της ταβέρνας. Οι θαμώνες προσπάθησαν να βγουν έξω, αλλά η εξωτερική πόρτα είχε πέσει. Τους βοήθησαν περίοικοι που βρίσκονταν σε κατάστημα ψιλικών.

Το περιστατικό έγινε στις 8.45 το βράδυ. Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο, έσβησε τη φωτιά και συνέδραμε στον απεγκλωβισμό των ατόμων που βρίσκονταν εκεί. Οταν μπήκε στην κουζίνα, διαπίστωσε ότι τρεις γυναίκες ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες είχαν υποκύψει στα εγκαύματά τους. Στο νοσοκομείο διακομίστηκε σε κατάσταση σοκ και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με εγκαύματα και μια εργαζόμενη 27 χρόνων, που έφερε ελαφρά τραύματα.

Η σύζυγος του ιδιοκτήτη φέρεται να πήρε μία φιάλη και να προσπάθησε να αλλάξει τις μπουκάλες. Πιθανολογείται πως οι εστίες στην κουζίνα ήταν ανοιχτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καινούργια φιάλη είχε διαρροή και έγινε επαφή με τη φλόγα στις εστίες της κουζίνας. Φαίνεται πως ο εξαερισμός τράβηξε τις φλόγες προς τα πάνω, ενώ η φωτιά ήταν τόσο δυνατή που οι φλόγες έφταναν στις πόρτες, εγκλωβίζοντας τις δύο εργαζόμενες και τη σύζυγο του ιδιοκτήτη.

Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να τις σώσει. Βλέποντας ότι δεν μπορεί να μπει στην κουζίνα, προσπάθησε με βαριοπούλα να γκρεμίσει τον τοίχο για να σώσει τις τρεις γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος τοίχος μπλόκαρε το ωστικό κύμα και τις φλόγες που ακολούθησαν την έκρηξη, με συνέπεια να μην τραυματιστεί κανείς από τους θαμώνες και να καταφέρουν να βγουν από την ταβέρνα έγκαιρα και σώοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ