Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγνοούνται πρόσφυγες στον Εβρο

Ακαρπες ήταν οι έρευνες στον Εβρο για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων, μιας μητέρας και τριών παιδιών, που αγνοούνται από το περασμένο Σάββατο, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν, προερχόμενοι από Τουρκία, ανετράπη και έπεσαν στο ποτάμι. Οι έρευνες διεξήχθησαν στην περιοχή των Πετράδων.

Ολα ξεκίνησαν όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας δέχτηκε ειδοποίηση από το ειδικό κέντρο που υπάρχει στο Καπετάν Ανδρέοβο της Βουλγαρίας, για άτομα που βρίσκονταν μέσα στο ποτάμι και τα οποία κινδύνευαν. Σύμφωνα με την ειδοποίηση, η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν είχε βυθιστεί.

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν σε νησίδα του ποταμού, στην ελληνική επικράτεια, ομάδα ατόμων τα οποία και διέσωσαν. Πρόκειται για οκτώ μετανάστες οι οποίοι δήλωσαν ότι προέρχονται από το Ιράκ. Ενας από τους διασωθέντες ισχυρίστηκε ότι ενώ βυθιζόταν η βάρκα, χάθηκαν η γυναίκα του και τα τρία παιδιά του. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίστηκαν, με τις αρχές να εκτιμούν ότι όσο περνάει ο χρόνος, οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων λιγοστεύουν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org