Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Αύριο η δίκη της εργαζόμενης καθαρίστριας από τη Μαγνησία

Αύριο Τετάρτη εκδικάζεται στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της ποινής δεκαετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στην καθαρίστρια σε δημοτικό παιδικό του Βόλου για παραποίηση του ενδεικτικού της Ε' Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού, προκειμένου να πετύχει την πρόσληψή της στη δουλειά που θα της έδινε τη δυνατότητα να ζήσει τη φτωχή οικογένειά της.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το κύμα εργατικής και λαϊκής συμπαράστασης που ξεσήκωσαν τα ταξικά σωματεία της Μαγνησίας και άλλων περιοχών της χώρας, έγινε δυνατή η αποφυλάκιση της καθαρίστριας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ενόψει της δίκης στον Αρειο Πάγο, καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη, απαιτώντας «να επανέλθει η συναδέλφισσά μας στην εργασία της, με αναίρεση της ποινής της και αναγνώριση των δεδουλευμένων της».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με την οποία ζητάει να τερματιστεί τώρα ο Γολγοθάς της καθαρίστριας, τονίζοντας: «Η συναδέλφισσα ούτε έκλεψε, ούτε καταχράστηκε δημόσια χρήματα. Τα δούλευε και τα δούλευε σκληρά, επί 20 χρόνια, σε παιδικό σταθμό του Βόλου, προκειμένου να ζήσει την οικογένειά της κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».

Η καθαρίστρια παραβρέθηκε στην ετήσια απολογιστική συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών, μαζί με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας. Συγκινημένη ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία που στάθηκαν αλληλέγγυα δίπλα της. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να παραβρεθούν τα μέλη της Διοίκησης στον Αρειο Πάγο, όπου θα εκδικαστεί η αναίρεση.

Την αλληλεγγύη τους στην καθαρίστρια εκφράζουν επίσης ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org