Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσία πλήθους αγωνιστών της Αντίστασης και του ΔΣΕ, φίλων και απογόνων τους, πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ, Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, εκπροσώπου της ΚΣ της ΚΝΕ και εκπροσώπων της ΠΕΚΑΜ και του «Σπιτιού του Αγωνιστή», η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της την περασμένη Κυριακή.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε με σύντομο χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Γρ. Τουγλίδης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στους αγωνιστές που «έφυγαν» από τη ζωή το χρόνο που πέρασε. Σημείωσε πως «ο περασμένος χρόνος ήταν δύσκολος, καθώς είχαμε συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (...) και την Ευρωπαϊκή Ενωση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με αύξηση της φορολογίας, με χειροτέρευση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, κατασχέσεις κ.λπ.», με ενίσχυση των «μέτρων καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων, με επιθέσεις ΜΑΤ και με δικαστικές διώξεις κατά πάντων που αγωνίζονταν». Κατήγγειλε «τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με τα βάσανα που συνεπάγονται για τους λαούς και τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους».

«Στη χώρα μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και την ιμπεριαλιστική ΕΕ, έχει μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Στα πλαίσια αυτά προώθησε και υπέγραψε τη ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών, που δημιουργεί νέους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής - και το λαό μας φυσικά - προοπτικά. Ταυτόχρονα, και με ευθύνη της κυβέρνησης που συμμετέχει στα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά παιχνίδια, οξύνεται η αντιπαράθεση στο Αιγαίο και τη γύρω περιοχή, εντείνοντας τους κινδύνους, πράγμα που απαιτεί επαγρύπνηση από όλους μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις εκλογές, κάλεσε όλους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βγουν ενισχυμένοι οι συνδυασμοί του ΚΚΕ, «του Κόμματός μας, που δεν ξεχνάμε πως ήταν ο οργανωτής, καθοδηγητής και ο κύριος αιμοδότης της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που απελευθέρωσε τη χώρα και πάλεψε κόντρα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Το ΚΚΕ σε όλη την εκατοντάχρονη Ιστορία του αγωνίζεται με ηρωισμό για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Καταλήγοντας, θύμισε ότι φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από την τριπλή φασιστική κατοχή και 70 χρόνια από το τέλος της τρίχρονης εποποιίας του ηρωικού ΔΣΕ, ενώ εξέφρασε αλληλεγγύη στους αγρότες και στον δίκαιο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org