Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις για την Υγεία

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων της Μαγνησίας
Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων της Μαγνησίας
Κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου για τα μεγάλα προβλήματα στην Υγεία πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων της περιοχής, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, καθώς και ο Απ. Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Στο Νοσοκομείο Βόλου από την Παιδιατρική Κλινική λείπουν 3 γιατροί, στην Οφθαλμολογική υπάρχουν μόνο 2 επικουρικοί, από την ΩΡΛ λείπουν 4, στη Γαστρεντερολογική υπάρχει μόνο ένας επικουρικός, στο Δερματολογικό και το Πνευμονολογικό Τμήμα δεν υπάρχει κανένας και στο Ογκολογικό ένας...

Στο ΠΕΔΥ Βόλου άμεση είναι η ανάγκη για στελέχωση με 2 γιατρούς Γενικής Ιατρικής - Παθολογίας, 2 νευρολόγους, 2 οφθαλμίατρους, 1 ορθοπεδικό, 2 ψυχίατρους, 1 δερματολόγο, 1 ρευματολόγο. Απαιτείται, επίσης, άμεσα η αντικατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως υπέρηχος, ακτινολογικό μηχάνημα, μαστογράφος, ορθοπαντογράφος, μικροβιολογικό.

Συγκέντρωση σήμερα στον «Ευαγγελισμό»

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προχωρά σήμερα Παρασκευή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΕΠ, στις 8 π.μ., αντιδρώντας στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και ολοένα επιδεινώνεται.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει: Την εγκληματική έλλειψη προσωπικού, την ομηρία, τις απολύσεις συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων. Τον πετσοκομμένο προϋπολογισμό, τις ελλείψεις σε φάρμακα - αντιδραστήρια, τον απαρχαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Την αθλιότητα των ράντζων που κάνει επισφαλή τη νοσηλεία των ασθενών. Τις κλειστές αίθουσες χειρουργείων και κλίνες μονάδων. Την καθιέρωση της απλήρωτης δουλειάς και την ένταση του αυταρχισμού. Τη διάλυση της προσωπικής ζωής λόγω εντατικοποίησης κι απαράδεκτων όρων δουλειάς.

Αγωνιστική παρέμβαση στη Νάουσα

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 5/2 στις 11 το πρωί, στο Νοσοκομείο, ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου και του ΙΚΑ, καλούν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας.

Καλούν το λαό να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους και να απαιτήσει: Να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με τις 8 βασικές κλινικές. Να υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών στο ΙΚΑ, οι βασικές σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Πλήρη λειτουργία του Ακτινολογικού και Μικροβιολογικού εργαστηρίου. Να στελεχωθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία, να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτικού - διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας, με τον αντίστοιχο εξοπλισμό για να μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των κατοίκων. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφασή της για οριστικό κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Νέα κινητοποίηση στη Ζάκυνθο

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ και την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου μαζί με σωματεία και φορείς του νησιού οργανώνουν νέα κινητοποίηση, την Τρίτη 5/2 στις 10 π.μ., στο Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org