Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Φονική επίθεση Εβραίων εποίκων σε χωριό Παλαιστινίων

Οι Παλαιστίνιοι θρήνησαν άλλον έναν νεκρό - θύμα της ισραηλινής βαρβαρότητας

Copyright 2019 The Associated

Οι Παλαιστίνιοι θρήνησαν άλλον έναν νεκρό - θύμα της ισραηλινής βαρβαρότητας
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο έγκλημα Εβραίων εποίκων σε βάρος Παλαιστινίων αμάχων, με την πλήρη κάλυψη του ισραηλινού στρατού και της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Οι έποικοι εισέβαλαν το Σάββατο στο χωριό Μουγαγίρ, κοντά στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, με την κάλυψη πάνοπλων στρατιωτών, και επιτέθηκαν σε αμάχους, δολοφονώντας έναν 38χρονο πολύτεκνο πατέρα και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 30 Παλαιστίνιους.

«Στην αρχή οι έποικοι πυροβόλησαν, μετά κατέφθασε ο στρατός κι άρχισε να ρίχνει δακρυγόνα», δήλωσε ο κοινοτάρχης του Μουγαγίρ σε δημοσιογράφους.

Εντονα αντέδρασε ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τη λεγόμενη «ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή», Νικολάι Μλαντένοφ, καταδικάζοντας ως απαράδεκτη την εισβολή των εποίκων σε βάρος Παλαιστινίων χωρικών. «Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τη βία των εποίκων και να φέρει τους υπόλογους στη δικαιοσύνη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πάνε στην οικογένεια του Παλαιστινίου που δολοφονήθηκε και στους τραυματίες. Ολοι πρέπει να καταδικάσουν τη βία και να αντισταθούν στην τρομοκρατία», τόνισε σε σχετική ανάρτησή του στο «Twitter» ο Μλαντένοφ.

Τη δολοφονική επίθεση των εποίκων καταδίκασε χτες και η Χάναν Ασράουι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), που επέρριψε την ηθική αυτουργία στην κυβέρνηση Νετανιάχου για την κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων από Εβραίους εποίκους. Πρόσθεσε πως το πολιτικό κλίμα σήμερα στο Ισραήλ έχει μηδενίσει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και ενθαρρύνει «αντικειμενικά ρατσιστική συμπεριφορά και βία» σε βάρος τους.

Την Παρασκευή, Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές του στρατού δολοφόνησαν ακόμη έναν 16χρονο Παλαιστίνιο στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων για το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ