Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Κάλεσμα για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία απευθύνουν οι οργανωτές

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Κατηγορηματικοί - κι είχαν κάθε λόγο γι' αυτό - στην εκτίμησή τους οι οργανωτές του αυριανού παλλαϊκού αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, όταν χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκαν στην αναπτυσσόμενη αντιπολεμική δυναμική και την αποφασιστική παρέμβαση που τελικά μπορεί να έχει το αντιπολεμικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι το αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και η πορεία που θα ακολουθήσει προς την αμερικάνικη πρεσβεία θα είναι μία μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση. Οι φορείς του εργατικού, συνδικαλιστικού και ευρύτερα του μαζικού λαϊκού κινήματος, που εδώ και δύο βδομάδες οργώνουν το Λεκανοπέδιο για να ενημερώσουν τον κόσμο, ξεπερνούν ήδη τους 120.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Θ. Παφίλης από την ΕΕΔΥΕ: «Σήμερα το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου γνωρίζει πως το χτύπημα στις 11 Σεπτέμβρη χρησιμοποιήθηκε σαν αφορμή για έναν πόλεμο σχεδιασμένο χρόνια πριν σε βάρος των λαών της Ευρασίας. Απέναντι σ' αυτόν τον πόλεμο δεν υπάρχει ουδετερότητα. Ολοι καλούνται να πάρουν θέση. Γιατί γίνεται κατανοητό πως στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης είναι όλοι οι λαοί». Ο ίδιος αναφερόμενος στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σημείωσε πως η χώρα μας εμφανίζεται να έχει κηρύξει και αυτή τον πόλεμο στο λαό του Αφγανιστάν με τη συμφωνία της στην ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ. Συμμετέχει στον πόλεμο με τη βάση της Σούδας, του Ακτιου και άλλα αεροδρόμια, ενώ ετοιμάζεται να στείλει και στρατιωτικές δυνάμεις αν χρειαστεί. «Απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα, συνέχισε, το 86% του λαού μας δηλώνει κατά του πολέμου». Και αναφερόμενος στην προοπτική αυτού του αγώνα είπε: «Στην πορεία του αυτό το μαζικό λαϊκό αντιπολεμικό κίνημα σε συνεργασία με κινήματα άλλων χωρών πρέπει να συναντηθούμε σε ένα ενιαίο αντιπολεμικό μέτωπο. Το συλλαλητήριο της Πέμπτης είναι σταθμός και ταυτόχρονα αφετηρία. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!».

Παραλογισμό και τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε τα χτυπήματα στο Αφγανιστάν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γρ. Φελώνης. Δε δικαιώνει τα θύματα της Ν. Υόρκης αυτός ο πόλεμος, συνέχισε. Είμαστε αντίθετοι στη συνέχιση τέτοιων εγκληματικών ενεργειών όπως οι βομβαρδισμοί. Αλλο στόχο έχουν. Θέλουν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή. Η οργή και η αγανάκτηση για τους βομβαρδισμούς να εκφραστεί με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ανάλογο αντιπολεμικό περιεχόμενο αποκτά πλέον και η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, ενώ ανακοίνωσε πως προς το τέλος του μήνα θα οργανωθεί στην Αθήνα νέα συγκέντρωση που θα συνοδεύεται και από συναυλία.

«Υπάρχει αντίσταση στον πόλεμο κι αυτή θα καθορίσει τις εξελίξεις», εκτίμησε από την πλευρά της «Γένοβα 2001» ο Π. Κωνσταντίνου.

Από τους ομιλητές έγινε ειδική αναφορά στις πιέσεις που ασκεί η αμερικάνικη πρεσβεία σε Μέσα ενημέρωσης για να φιμώσει δημοσιογράφους που δεν προβάλουν την αμερικάνικη άποψη για τον πόλεμο.

Συμμετέχουν στο συλλαλητήριο

-- Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση (ΔΗΣΕΚ) καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της, καθώς και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο αυριανό Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

-- Τη συμμετοχή τους στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, αποφάσισαν οι Αφγανοί πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της πρώτης τους γενικής συνέλευσης, απαιτώντας να σταματήσει ο πόλεμος.

-- Κάλεσμα προς όλο το λαό του Θριασίου να πάρει μέρος μαζικά και αγωνιστικά στο αυριανό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος απευθύνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες Θριασίου, Μεγαρίδος.

-- Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) καλεί τους εκπαιδευτικούς της Αθήνας να συμμετάσχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. (Η προσυγκέντρωση για τους καθηγητές και τις καθηγήτριες στις 6 μ.μ. στη διασταύρωση Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας).

-- Κάλεσμα στους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους να δώσουν δυναμικό παρών στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στον πόλεμο απευθύνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) δηλώνοντας τη συμμετοχή της σ' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ