Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ολοι οι δημοκράτες στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα αγώνα, ενάντια στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και για την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν, αλλά και αγωνιστική συμπαράταξη ευρύτατων λαϊκών δυνάμεων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων που απειλούνται, απευθύνει με χτεσινή της ανακοίνωση η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Επίσης, καλεί όλους τους δημοκράτες να συμμετάσχουν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο, στις 6 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θεωρεί πως πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά και καθαρά η φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και να απαιτηθεί η πλήρης απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτόν. Εξαιρετική σημασία έχει εξάλλου η αγωνιστική συμπαράταξη ευρύτατων λαϊκών δυνάμεων στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων, οι οποίες απειλούνται από τις αποφάσεις της ΕΕ που επιταχύνονται με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ειδικότερα, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί το λαό να αντιταχθεί:

1. Στον ευρωτρομονόμο της ΕΕ, ο οποίος ανάμεσα σε αλλά προβλέπει ότι τρομοκρατικά αδικήματα θεωρούνται όσα διαπράττονται με σκοπό την έστω και μερική αμφισβήτηση (βεβαίως και την ανατροπή) των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δομών. Στην πραγματικότητα, με τις διατάξεις του ευρωτρομονόμου μπορούν να χαρακτηριστούν ως τρομοκράτες όχι μόνο όσοι επιθυμούν και αγωνίζονται για ριζοσπαστικές κοινωνικές αλλαγές αλλά και όσοι τυχόν αμφισβητούν τις κυρίαρχες επιλογές, όσοι αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος ή ενάντια στα μεταλλαγμένα προϊόντα ή ακόμα και οι δημοκράτες που αγωνίζονται ενάντια σε ένα δικτατορικό καθεστώς.

Ακόμη περισσότερο, ο ευρωτρομονόμος στο άρθρο 3 περιλαμβάνει ρητή διάταξη βάσει της οποίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικό αδίκημα μια απεργία, π.χ., στη ΔΕΗ, η κατάληψη ή η απειλή κατάληψης από μαθητές ενός σχολείου, η συμβολική κατάληψη μιας νομαρχίας ή ακόμη και ενός κοινοτικού γραφείου, το κλείσιμο ενός δρόμου ή μιας πλατείας. Σε επόμενα άρθρα ο ευρωτρομονόμος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων (οικονομικών και άλλων) μέχρι και τη διάλυση του μαζικού φορέα ή και του πολιτικού κόμματος που υποστήριξαν (πραγματικά ή έστω μόνο με βάση τη σχετική αντίληψη των διωκτικών αρχών) τέτοιες ενέργειες.

2. Να αντιταχθεί επίσης στην παραπέρα ενίσχυση της Europol και άλλων κατασταλτικών μηχανισμών, των μηχανισμών παρακολούθησης και ανταλλαγής πληροφοριών, στη μετατροπή της διαδικασίας έκδοσης από διακρατική με πολιτικές και νομικές εγγυήσεις σε απλή παράδοση ακόμη και Ελληνα πολίτη σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Κανένας δημοκράτης και πατριώτης, κανένας τίμιος άνθρωπος, ανεξάρτητα από την πολιτική και ιδεολογική του τοποθέτηση δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί τον αυταρχικό κατήφορο της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Η απάντηση θα είναι ένας μεγάλος λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού, για το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ