Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ

Ψηφίζεται σήμερα το μεσημέρι με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, με την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της αστικής τάξης έρχεται να προσφέρει εκ νέου «γην και ύδωρ» στα επικίνδυνα για τους λαούς σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια.

Χτες, κατά τη δεύτερη μέρα, η συζήτηση της συμφωνίας στην Ολομέλεια της Βουλής κύλησε στο ίδιο σκηνικό.

Από τη μία η κυβέρνηση επιδίωξε και αυτή τη φορά να εξωραΐσει τον αμερικανοΝΑΤΟικό χαρακτήρα της συμφωνίας, προβάλλοντας τα «κέρδη» της για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, αλλά και συνεχίζοντας ταυτόχρονα την επιχείρηση διαστρέβλωσης, μέσα από λαθροχειρίες και χοντροκομμένα ψέματα, της κρυστάλλινης και σταθερής θέσης του ΚΚΕ.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τα επιτεύγματα που πέτυχαν στις δικές τους διαπραγματεύσεις ως κυβερνήσεις και δεν επιδίωξε την «εθνική συνεννόηση», αλιεύοντας ταυτόχρονα στα θολά νερά του εθνικισμού με επίκεντρο την ονοματολογία.

Με άλλα λόγια και χτες, σε πλήρη σύμπνοια, κυβέρνηση, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα προσπάθησαν να κουκουλώσουν το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας από το λαό δείχνοντας ότι στο διά ταύτα βρίσκονται ζυγισμένοι - στοιχισμένοι με τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ προειδοποίησαν το λαό για τα εγκληματικά σχέδια που απεργάζονται ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια, κατέθεσαν στην ξεκάθαρη θέση του Κόμματος και κάλεσαν το λαό να πει με τον αγώνα του «όχι» στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και εθνικισμό, «ναι» στην αλληλεγγύη, στη φιλία, στην ειρήνη, στην κοινή πάλη των λαών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ