Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να ανακληθούν οι απολύσεις

Επίκαιρη Ερώτηση για τις απολύσεις στη «Χατζηγεωργίου ΑΕ», κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης

Το σοβαρό θέμα των παράνομων απολύσεων στην εταιρία πλακιδίων «Χατζηγεωργίου ΑΕ», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έφερε, με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του, ο βουλευτής αναφέρει: «Σε παράνομες απολύσεις, σύμφωνα με το Ν. 1264/82, έχει προχωρήσει η εταιρία πλακιδίων "Χατζηγεωργίου ΑΕ" στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Από τους έξι απολυμένους, τρεις είναι μέλη της προσωρινής διοικούσας του σωματείου και τρεις είναι από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου.

Ολοι οι απολυθέντες πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου, κάτι που δεν άρεσε ιδιαίτερα στον εργοδότη, που ήθελε ανενόχλητος να απολύει, να μην εφαρμόζει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την εργατική νομοθεσία.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν μέσα από τη γενική τους συνέλευση απεργία διαρκείας, προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις των συναδέλφων τους. Την απεργία τους στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία τους. Για το λόγο αυτό, ο εργοδότης προχώρησε σε αγωγή σε βάρος της προσωρινής διοίκησης του σωματείου και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να χαρακτηριστεί ο αγώνας τους παράνομος και καταχρηστικός».

Ο βουλευτής, απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ρωτά: «Προτίθεται η κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την ανάκληση των παράνομων απολύσεων στην επιχείρηση "Χατζηγεωργίου ΑΕ" και την αναγνώριση από τον εργοδότη του νεοσύστατου επιχειρησιακού σωματείου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ασκούν ελεύθερα την από το Σύνταγμα κατοχυρωμένη συνδικαλιστική τους δράση;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ