Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ
Παραιτείται και ο Μίτσελ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Παραιτείται από τα καθήκοντά του στις 15 Φλεβάρη για «προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους» ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ, που είχε αναλάβει «ειδικές αποστολές» στα Δυτικά Βαλκάνια και δη στα παζάρια των επικείμενων διαπραγματεύσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες, τις ανταγωνιστικές σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία κ.λπ.

Ο Μίτσελ, ο οποίος είναι συνιδρυτής της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης «Center for European Policy Analysis» (CEPA) που επικεντρώνεται σε θέματα πολιτικής τα οποία αφορούν την Κεντρική Ευρώπη και τη Ρωσία, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» υποστήριξε ότι διεκπεραίωσε την αποστολή που είχε αναλάβει, αναφερόμενος στην ανάπτυξη της «στρατηγικής των ΗΠΑ για την Ευρώπη» και τη μετάβαση ηγεσίας στην κορυφή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον Τίλερσον στον Πομπέο. Ο Αμερικανός διπλωμάτης υποστήριξε ότι δεν παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ επαινώντας τις ηγετικές ικανότητες και το όραμα του υπουργού Μ. Πομπέο.

  • Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντ. Τραμπ, ανακοίνωσε πως τερματίζονται (μέχρι νεωτέρας) οι καθημερινές ενημερώσεις δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο εξαιτίας, όπως ισχυρίστηκε, της «ανεντιμότητας» που δείχνουν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι προς το πρόσωπό του.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ