Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ - ΑΛΦΑ
Στον «αέρα» απασχόληση και δικαιώματα

Συνάντηση «καρμπόν» - σαν κι αυτή που έγινε προχtές με τον πρόεδρο της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Γιάννη Κωστόπουλο - είχε χτες το προεδρείο της ΟΤΟΕ με τον διοικητή της Εθνικής Θ. Καρατζά, σχετικά με τη συγχώνευση των δυο τραπεζών και τις συνέπειές της για τους εργαζόμενους.

Για μια ακόμη φορά η ΟΤΟΕ εμφανίζεται υποστηρικτής των εγχειρημάτων του τραπεζιτικού κεφαλαίου και υποθηκεύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην «ανταγωνιστικότητα» των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελά, ο διοικητής της Εθνικής είπε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις. Παραμένει ωστόσο σε εκκρεμότητα το ζήτημα της «εθελούσιας εξόδου», ενώ δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τις εργασιακές σχέσεις, ούτε για το φλέγον ασφαλιστικό, για το οποίο ο Θ. Καρατζάς είπε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να δώσει απαντήσεις.

Με λίγα λόγια, η ΟΤΟΕ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει καμία εγγύηση για τους εργαζόμενους, αλλά από ό,τι φαίνεται από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της και τις δηλώσεις στελεχών της, ούτε και ενδιαφέρεται γι' αυτό.

Αντίθετα, και η χτεσινή συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρό της να επαναλάβει, μετά τη λήξη της, ότι η οργάνωσή του θέλει να προχωρήσει ομαλά η συγχώνευση και να πετύχει. Η Ομοσπονδία ζήτησε από τον διοικητή της Εθνικής να συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία συγχώνευσης, κάτι που εξασφάλισε.

Ενδεικτικό στοιχείο της χτεσινής συνάντησης ήταν και η άρνηση του διοικητή να δεχτεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων Ιγν. Πλιάκο, ταυτόχρονα με το προεδρείο της ΟΤΟΕ. Σε αυτό συμφώνησαν κι οι συνδικαλιστές τραπεζοϋπάλληλοι, παρ' όλο που όπως είπε ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων, υπάρχει απόφαση για συμμετοχή της Ομοσπονδίας του στις συναντήσεις τις οποίες κάνει η ΟΤΟΕ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ