Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων

Με αίτημα να απαλειφθεί κάθε συνταγματική διάταξη που απαγορεύει τη μονιμοποίησή τους

Από τη χτεσινή σύσκεψη Ομοσπονδιών και σωματείων του Δημοσίου
Από τη χτεσινή σύσκεψη Ομοσπονδιών και σωματείων του Δημοσίου
Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και τη μονιμοποίησή τους, με βασικό αίτημα - στο πλαίσιο της προωθούμενης συνταγματικής αναθεώρησης - να απαλειφθεί από το Αρθρο 103 του Συντάγματος κάθε διάταξη που την απαγορεύει, παίρνουν σύλλογοι εργαζομένων στο Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, διοργανώθηκε χτες σύσκεψη σωματείων και ομοσπονδιών του Δημοσίου, σε χώρους στους οποίους απασχολούνται και ανακυκλώνονται χιλιάδες συμβασιούχοι.

Μιλώντας στη σύσκεψη, η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), σημείωσε πως η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να δώσει συνέχεια στον αγώνα που δίνουν χιλιάδες συμβασιούχοι στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία, για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη δουλειά. Τόνισε την ανάγκη ο αγώνας αυτός να πάρει ενιαία χαρακτηριστικά σε όλο το Δημόσιο, απαντώντας στην πολυδιάσπαση των εργαζομένων που επιχειρούν οι κυβερνώντες, κάτω από ταμπέλες όπως «συμβασιούχος», «εργολαβικός», «επικουρικός» κ.τ.λ.

Οπως εξήγησε η Β. Πανουτσάκου, «όλο το προηγούμενο διάστημα οι συμβασιούχοι που διεκδικούσαν αγωνιστικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, βρίσκονταν απέναντι σε ένα μόνιμο τείχος: Στον ισχυρισμό των κυβερνώντων ότι το Αρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ζητάμε, λοιπόν, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, να απαλειφθεί αυτή η αντεργατική διάταξη από το Αρθρο 103, όπως και από άλλες διατάξεις, για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Το αίτημά μας, υπογράμμισε, «εκφράζει τους χιλιάδες συμβασιούχους αλλά και άνεργους που ήδη έχουν περάσει από τη θέση του συμβασιούχου. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτόν τον εμπαιγμό. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της».

Πρόταση σε όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες - Νέα σύσκεψη στις 28/1

Η πρόταση αυτή θα τεθεί σε όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου, καλώντας σε στήριξή της ώστε να κατατεθεί στο προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας διοργανώνει τη Δευτέρα 28/1 ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και Ομοσπονδιών του Δημοσίου, στην οποία θα συζητηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στη χτεσινή σύσκεψη, παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», την Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Ηλιούπολης, το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Κορυδαλλού και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή(18/10/2019)
Νέα αγωνιστικά βήματα για το δικαίωμα στη δουλειά(20/2/2019)
Σήμερα η σύσκεψη για τους συμβασιούχους(30/1/2019)
Μαζική σύσκεψη εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας(25/1/2019)
Σύσκεψη για την ενίσχυση του αγώνα των συμβασιούχων(23/1/2019)
Κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Γενικό Λογιστήριο(8/2/2018)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org