Παρασκευή 18 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Στάση εργασίας και κινητοποίηση στη ΔΕΥΑ

Στάση εργασίας (11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.) και κινητοποίηση στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του δήμου Τριφυλίας πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ενάντια στην «ανάλγητη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής (...) σε εργαζόμενους ΑμεΑ, με απειλές απόλυσης».

Το Σωματείο σημειώνει πως «η πρόσληψή τους έγινε βάσει Υπουργικής Απόφασης με την οποία καταρτίστηκαν προγράμματα του ΟΑΕΔ για την "επιδότηση νέων θέσεων εργασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες", έχουν υπαχθεί στο προβλεπόμενο στην Υπουργική Απόφαση πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης, κατά το οποίο ο εργοδότης επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ. Πολύ πριν τελειώσει το πρόγραμμα (7/12/2018 και 17/12/2018), οι εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτημα μετατροπής της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου.

Η αρμόδια διευθύντρια της υπηρεσίας στις 27/12/2018 με αρ. πρωτ. 3536, εισηγείται μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και ζητά να συνεδριάσει το ΔΣ ώστε να πάρει σχετική απόφαση. Αφού αναλύει τη σχετική νομοθεσία προστασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο τέλος της εισήγησής της επικαλείται την απελπιστική έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό, τεκμηριώνοντας έτσι την εισήγησή της.

Καταγγέλλουμε την άρνηση μέχρι σήμερα συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ και τον πρόεδρο για τις απειλές που εξαπολύει καθημερινά εναντίον του μέλους ΑμεΑ που είναι και μέλος της τριμελούς σωματειακής επιτροπής».

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή το Σωματείο προβάλλει τα αιτήματα: Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από την 3Κ και να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να βγουν οι οριστικοί πίνακες. Να προγραμματιστεί άμεσα ΔΣ για να συζητηθεί το αίτημα του Σωματείου για νέο Οργανισμό, με καταγραφή όλων των ειδικοτήτων και των θέσεων του προσωπικού που εργάζεται σήμερα και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ