Πέμπτη 17 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η ημερίδα του Συνδικάτου για την υγιεινή και ασφάλεια

Ημερίδα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στους δήμους διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, στις 5.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Περιστερίου (στάση μετρό «Περιστέρι»).

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία το Συνδικάτο δίνει συνέχεια στη δράση του γύρω από ένα ζήτημα που «καίει» τους εργαζόμενους του κλάδου, με αφορμή τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», τους σοβαρούς τραυματισμούς, τις επαγγελματικές ασθένειες, τη φθορά της υγείας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι: Χρήστος Παπάζογλου, γιατρός Εργασίας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Εύη Γεωργιάδου, δρ. μηχανικός Ασφαλείας, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Βασίλης Οψιμος, τεχνικός επιθεωρητής Εργασίας. Βασίλης Διονυσόπουλος, δικηγόρος Εργατικού Δικαίου. Μάκης Τσελέντης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ και μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Το κλαδικό Συνδικάτο έχει καλέσει τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων στους δήμους της Αττικής να πάρουν μέρος στην ημερίδα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να οργανώσουν τη διεκδίκηση μέτρων υπεράσπισης της ζωής των εργαζομένων. Αντίστοιχο κάλεσμα έχει απευθύνει στις Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας, σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους.

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν επίσης εργαζόμενοι από την Τουρκία που δούλεψαν στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, έναν χώρο δουλειάς όπου οι εργάτες πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, με 30 νεκρούς σε «ατυχήματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ