Πέμπτη 17 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Μια τυπική εφημερία... »

«Κανονικότητα» για την κυβέρνηση η αθλιότητα των ράντζων!

Eurokinissi

Ως μία ακόμα μορφή «κανονικότητας» επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση τα δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους, τις ασφυκτικά γεμάτες κλίνες και κλινικές, τις ουρές στα επείγοντα, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, όλα όσα συνοψίζουν την επικίνδυνη και απάνθρωπη κατάσταση που δημιουργείται σχεδόν σε κάθε γενική εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν» (και όχι μόνο).

Προχτές το νοσοκομείο «μπλόκαρε» από νωρίς το μεσημέρι, με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν μια εκρηκτική κατάσταση, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κι εύλογη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων του «Νοσοκομείου» Αττικόν.

Ενδεικτικά της κατάστασης που διαμορφώθηκε είναι τα όσα κατήγγειλε το Σωματείο: Οχι μόνο καλύφθηκαν όλες οι κανονικές κλίνες, αλλά γέμισαν και τα ράντζα στους διαδρόμους (που έχουν βαφτιστεί «επικουρικές κλίνες»!). Ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύτηκαν στην εξίσου γεμάτη Βραχεία Νοσηλεία. Πάνω από 750 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο μέχρι τις 4 μ.μ., δεκάδες στα επείγοντα.

Το Σωματείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα, επισημαίνοντας το αυτονόητο: «Κινδυνεύουν ζωές! Το ΕΣΥ οφείλει να αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως ανθρώπους και όχι ως ζώα. Να δοθεί τέλος στην αθλιότητα των ράντζων!».

Πώς απάντησαν η κυβέρνηση και η διορισμένη από αυτήν διοίκηση του νοσοκομείου; Με μια ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του Σωματείου, με μια εξόφθαλμη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου επιχείρησε να παρουσιάσει όλα τα παραπάνω περίπου ως ...φυσικό φαινόμενο, «κάτι που δεν είναι πρωτόγνωρο, αντιστοιχεί σε μια τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου», όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για «καταστροφολογία» και «προσπάθεια αντιπερισπασμού και αποδόμησης του έργου που επιτελείται από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου»!

Αντίστοιχα προκλητικός, ο Θ. Σπηλιόπουλος, στέλεχος της διοίκησης του «Αττικού» και υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι, ανέφερε σε δημοσίευμα ότι «ναι μεν υπάρχει πίεση στην εφημερία (...) αλλά δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Υπάρχουν ράντζα, όπως πάντα, αλλά και διάδρομοι χωρίς αυτά»! Απογειώνοντας μάλιστα την πρόκληση, πρόσθεσε ότι «οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Σωματείου προσφέρουν κακή υπηρεσία στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη»!

Καθώς όμως παρά τις παραπάνω προπαγανδιστικές προσπάθειες η εκρηκτική κατάσταση δεν μπορεί τελικά να κουκουλωθεί, χτες μέσω του υπουργείου Υγείας μοιράστηκε νέα ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, μέσω της οποίας επιβεβαιώνονται στην πραγματικότητα όσα καταγγέλλει το Σωματείο: «Οι 587 καλυμμένες κλίνες ενισχύθηκαν με 121 επικουρικές κλίνες (σ.σ. ράντζα). Επίσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έγινε ανάσχεση και ανακατεύθυνση των περιστατικών προς άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία». Συνεχίζοντας, πάντα στη λογική του «φυσικού φαινομένου» μιας «τυπικής εφημερίας», η διοίκηση αναφέρει ότι «η ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του νοσοκομείου μας στην 24ωρη εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα»...

Απάντηση με αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και νοσηλείας

Μιλώντας για τα παραπάνω στον «Ριζοσπάστη», ο Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αττικόν», σημειώνει:

«Και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ, που χτες κοκορομαχούσαν στη Βουλή, το "Αττικό" παθαίνει μπλακ άουτ σε κάθε γενική εφημερία και ο λαός της Δυτικής Αθήνας νοσηλεύεται σε ράντζα και φορεία. Ξεκινάμε ξανά αγώνα γι' αυτό που δικαιούμαστε: Ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας και δουλειάς. Αγώνα για να ανοίξει ξανά το Λοιμωδών, στελέχωση του "Αττικού", πραγματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που πολύ απέχει από την κοροϊδία των ΤΟΜΥ. Διεκδικούμε άμεσα να αγοραστούν μαγνητικός τομογράφος και νέος στεφανιογράφος. Αυτά κοστίζουν λιγότερο από το μισό φτερό του "Mirage" που πετούσε χτες πάνω από το κεφάλι του Καμμένου. Μαζί μας έχουμε το λαό της Δυτικής Αθήνας και τους ασθενείς μας. Μαζί τους έχουν τη διοίκηση του νοσοκομείου, που οι ανακοινώσεις της δεν έχουν διαφορές με αυτές του υπουργείου Υγείας, και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα όπως αυτό του δημοτικού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ