Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναστάτωση στο Εθνικό Θέατρο

H επίσπευση της «επανενεργοποίησης» του θεσμού του αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου - θέση που παρέμενε κενή μετά την παραίτηση του Διαγόρα Χρονόπουλου τον Αύγουστο του 1998 - αποφασίστηκε μετά το αιφνίδιο, σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Κούρκουλος. Τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάνος, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του θεάτρου για όσο διάστημα θα απουσιάσει ο Νίκος Κούρκουλος.

Το ταξίδι ξεκούρασης που έκανε ο Ν. Κούρκουλος με την οικογένειά του πριν δύο εβδομάδες, συνδυάστηκε με προγραμματισμένο ετήσιο τσεκ απ, με το οποίο φάνηκε το πρόβλημα υγείας που υποχρεώνει τον Ν. Κούρκουλο να παραμείνει στο Λονδίνο, όπου υποβάλλεται σε ειδική θεραπευτική αγωγή διάρκειας 2-3 μηνών. Οι Βρετανοί γιατροί αισιοδοξούν γιατί η ασθένειά του βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Ο Κ. Τσιάνος αποδέχτηκε την πρόταση και ο διορισμός του θα ανακοινωθεί επισήμως, όταν υπογράψει τη σχετική απόφαση ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οσον αφορά δε τα προβλήματα που δημιουργούνται στον προγραμματισμό του φετινού ρεπερτορίου, εξαιτίας της άμεσης έναρξης εργασιών ανακαίνισης της Κεντρικής Σκηνής στο ιστορικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου, στην Αγίου Κωνσταντίνου, από τη μια ο «Πέερ Γκιντ» του Ιψεν, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, αναζητεί ακόμα στέγη, καθώς αποκλείστηκε η «μετακόμιση» στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ενώ αναμένεται η απάντηση του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου «Ηβη».

Οσο για τον «Ριχάρδο Γ`» του Σαίξπηρ που θα ακολουθούσε τον «Πέερ Γκιντ» αποφασίστηκε η αποζημίωση των ηθοποιών που επρόκειτο να παίξουν. Στην παράσταση θα έπαιζε και ο Νίκος Κούρκουλος. Κανονικά, στις 23 του Νοέμβρη, θα γίνει η πρεμιέρα του «Μιζερέρε» του Παναγιώτη Πασχίδη, σε διασκευή - σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου στη σκηνή «Κοτοπούλη - Ρεξ».

Ευχόμαστε στο Νίκο Κούρκουλο να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα της υγείας του και να επιστρέψει το συντομότερο στα καθήκοντά του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ