Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Νεκρανάσταση ενός ψεύτικου διπολισμού η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

INTIME NEWS

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει τη σημερινή κυβέρνηση ως αντιλαϊκή και ζητάει από το λαό να το ισχυροποιήσει για να γίνει πιο δυνατός ο λαϊκός παράγοντας», ανέφερε μιλώντας στη βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι «το παζάρι κατέληξε σε συναινετικό διαζύγιο που διευκολύνει το αφήγημα» και των ΑΝΕΛ και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσον αφορά τους ΑΝΕΛ, όπως επισήμανε, εμφανίζονται ως «πατριωτικό κόμμα», ενώ ο κ.Καμμένος ως υπουργός Αμυνας «παρέδωσε γη και ύδωρ στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ. Τι σχέση ο πατριωτισμός με την ισχυροποήιση των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών;».

Σχολιάζοντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια», δήθεν με «την κοινωνία όρθια», μια προπαγάνδα που αξιοποιεί και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, ο Ν.Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι αυτό είναι ένα «αφήγημα που συντρίβεται στην πραγματικότητα», η οποία είναι η εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν, και "σκέτο" ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, με τις ψήφους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, έφερε το τρίτο μνημόνιο, νομιμοποίησε τα δύο προηγούμενα μνημόνια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησε άθικτο και έχει σε πλήρη ισχύ το σύνολο των μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκε και ψήφισε νέα μέτρα.

Εκανε δικούς της τους νόμους της ΝΔ και ειδικά το νόμο Βρούτση όσον αφορά το κατώτερο μισθό γιατί ακριβώς υποτάσσει τις ανάγκες των εργαζόμενων στη λογική της ανταγωνιστικότητας και τις αντοχές τις οικονομίας και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων». «Τα ψίχουλα που μπορεί να δώσει σήμερα - αύριο ανάλογα, αν θεωρηθεί ότι υπονομεύεται η ανταγωνιστικότητά και η αντοχή της οικονομίας μπορεί να έχει και παραπάνω μείωση του κατώτερου μισθού. Σήμερα η αύξηση του κατώτερου μισθού είναι υπόθεση της αστικής κυβέρνησης και όχι ταξικής διαπάλης ανάμεσα στους εργαζόμενους και εργοδότες που καταλήγει σε μία ΣΣΕ. Η μία κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής στην άλλη».

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, υπογράμμισε ότι είναι αντιλαϊκός και ταξικός καθώς προβλέπει νέες αυξήσεις κατά 1 δισ. ευρώ στη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων και νεές φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις όπως η μείωση της φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη των εισηγμένων εταιριών. Μείωση της συνολικής δαπάνης για εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, της συνολικής δαπάνης για τις συντάξεις, της κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία. Μείωση δαπανών για ΟΤΑ. Υποχρηματοδότηση της Παιδείας, ενώ είναι εξόχως αποκαλυπτικό, σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, ότι η κυβέρνηση προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη πρόσδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και την κατηγοριοποίηση των πτυχίων «που ούτε η ΝΔ δεν τόλμησε να το κάνει».

Η αναδιανομή της φτώχειας, είναι το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, «τη στιγμή που όχι μόνο θωρακίζετε, αλλά και διερύνετε τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων».

Μετατρέπετε την Ελλάδα σε προκεχωρημένη αμερικανοΝΑΤΟική βάση

Η κυβέρνηση, όχι μόνο συνεχίζει την ταξική πολιτική, αλλά «συμβάλετε - ανέφερε - και στην ισχυροποίηση του ρόλου και της παρουσίας των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια που αποτελούν τον παράγοντα αποσταθεροποίησης, δημιουργείτε δηλαδή μια διαρκή πηγή αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων στην περιοχή, στη λογική του διαίρει και βασίλευε, μετατρέποντας την Ελλάδα σε προκεχωρημένη βάση των αμερικανονατοϊκών συμφερόντων ως αντάλλαγμα την ισχυροποίηση της παρουσίας και του ρόλου των ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια», προσθέτοντας ότι το έργο είναι γνωστό «από την ανατροπή των σοσιαλιστικών χωρών, τότε που άρχισε ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας από τους ιμπεριαλιστές, οι Ελληνες επιχειρηματίες μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους στα Βαλκάνια» που οδήγησε στην ισχυροποίησή τους, αλλά τους εργαζόμενους στην ανεργία, τα μισθολογικά τους σε μείωση, και σε συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης.

«Εχετε λάβει την εμπιστοσύνη των ΝΑΤΟ, Αμερικάνων και ΕΕ», πρόσθεσε και συνέχισε: «Και μόνο που έχετε λάβει την εμπιστοσύνη των ιμπεριαλιστών ο λαός πρέπει να σας καταδικάσει ως κυβέρνηση, αλλά και τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχετε ακριβώς τις ίδιες κοινές στρατηγικές. Συγκλίνετε όλο και περισσότερο σε αυτές τις κομβικές επιλογές και προσπαθείτε να νεκραναστήσετε έναν ψεύτικο διπολισμό».

Κάλεσε το λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ για να μπορέσει να ισχυροποιήσει τη θέση του «και μέσα από την πάλη και την οργάνωση από καλύτερες θέσεις των αγώνων, να βάλει φραγμό στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και να ανοίξει το δρόμο στην πραγματική διέξοδο αυτή που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες και διευρυμένες λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ