Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε άλλη μια άσκηση με Αμερικανούς πεζοναύτες

Αλλη μια διμερής άσκηση με τη συμμετοχή αμερικανικών μονάδων πραγματοποίησαν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, υλοποιώντας στην πράξη τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για παραπέρα στοίχιση με τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε από το ΓΕΣ, από 28 Δεκέμβρη 2018 έως 10 Γενάρη 2019 πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου η διμερής Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - 2019», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «ΜΟΡΑΒΑΣ» και Αμερικανών πεζοναυτών της 22ης Marine Expeditionary Unit (MEU).

Επισήμως, η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «Γλαφυρών», όπου συγκροτήθηκαν δύο ασκούμενοι λόχοι και διεξήχθησαν βολές με όλα τα οπλικά συστήματα των δύο τμημάτων, καθώς επίσης και ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με τη συμμετοχή μέσων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ - ΛΑΧΑΝΑ» και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της άσκησης κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου το πλοίο «USS Carson City» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, μεταφέροντας τους περίπου 300 Αμερικανούς πεζοναύτες και υλικό. Στην άσκηση, εξάλλου, πήραν μέρος ελληνικά αλλά και αμερικανικά ελικόπτερα και προσωπικό, που συνεκπαιδεύονται εδώ και πέντε μήνες περίπου στο Στεφανοβίκειο. Ολα προς «επαύξηση της διαλειτουργικότητας και ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών» για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ