Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στο ΚΚ Σουδάν

Σε μήνυμα αλληλεγγύης που απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΚΚ Σουδάν, σημειώνεται:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του σουδανικού λαού ενάντια στο αστικό δικτατορικό καθεστώς, για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Καταγγέλλει την κατασταλτική μηχανή που εξαπέλυσε το αυταρχικό αστικό καθεστώς ενάντια στις μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις που σάρωσαν τη χώρα, σκοτώνοντας πάνω από 40 διαδηλωτές, τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους και συλλαμβάνοντας πάνω από χίλιους ανθρώπους, κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.

Το αντιλαϊκό καθεστώς, που στηρίζεται από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού να βιώνει καταστάσεις μιζέριας, πείνας και φτώχειας. Ταυτόχρονα, το Σουδάν έστειλε στρατεύματα στην Υεμένη, στο πλαίσιο της εισβολής της Σαουδικής Αραβίας.

Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές του σουδανικού καθεστώτος, όπως και τη βία που αυτό έχει εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας, εκφράζει την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας στο λαό του Σουδάν και στο ΚΚ Σουδάν.

Στα πλαίσια αυτά το Κόμμα μας απέστειλε σήμερα (9/1) επιστολή διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Σουδάν στην Αθήνα και θα συνεχίσει και θα εντείνει το επόμενο διάστημα την αλληλεγγύη του με τους κομμουνιστές του Σουδάν και τον αγωνιζόμενο λαό της χώρας».

  • Την Τετάρτη, Σουδανοί αστυνομικοί σκότωσαν στην πόλη Ομντουρμάν ακόμη τρεις αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, στη διάρκεια των εντεινόμενων διαδηλώσεων με κεντρικό στόχο την παραίτηση του Προέδρου Ομάρ Μπασίρ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ