Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Επεσαν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών

«Θύματα» της κακοσυντήρησης και της παλαιότητας του σχολικού κτιρίου έπεσαν χτες μαθητές της ΣΤ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. Λίγο μετά τις 9 π.μ. την ώρα του μαθήματος δέχτηκαν στα κεφάλια σοβάδες από το ταβάνι της αίθουσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις από αυτούς. Οι μικροί μαθητές μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου μετά από λίγο τους άφησαν.

Σύμφωνα με μηχανικό του δήμου, η πτώση των σοβάδων προκλήθηκε από οξείδωση του σιδερένιου οπλισμού της πλάκας. Γονείς, δάσκαλοι και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής μιλούν για κακοσυντήρηση ενός παλαιού κτιρίου (έχει ανεγερθεί το 1959 και είναι το πιο παλιό κτίριο σχολείου στο Αιγάλεω). Μάλιστα, όπως μας είπε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Γιάννης Κληρονόμος, κλιμάκια από μηχανικούς του ΟΣΚ είχαν ελέγξει το κτίριο τρεις φορές κατά την περίοδο του σεισμού και διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Προληπτικά, αλλά και λόγω της ανησυχίας που έχει προκληθεί, οι γονείς, οι δάσκαλοι αλλά και η σχολική επιτροπή αποφάσισαν να μείνει κλειστό το σχολείο αυτήν τη βδομάδα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και να ελεγχθεί από μηχανικούς του δήμου και του ΟΣΚ ολόκληρο το κτίριο για να κριθεί η καταλληλότητά του.

Σε περίπτωση που δε γίνουν όλες οι παραπάνω ενέργειες, όπως μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σμαρούλα Κούρτη, οι γονείς θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Ομως οι οικογένειες στις οποίες και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα γιατί δε θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους αυτήν τη βδομάδα, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουν την ελπίδα να μη βρεθεί «προσωρινή» λύση της συστέγασης με άλλο σχολείο σε απογευματινή βάρδια...

«Αυτή τη στιγμή προέχει να δούμε ποιο είναι το μέγεθος του προβλήματος, γιατί αν υπάρχει οξείδωση στα σίδερα του μπετόν, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο», μας είπε ο Γιώτης Σαντζαρίδης, δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω και επικεφαλής της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Τόνισε ότι πρέπει να ελεγχθεί όλο το κτίριο και όχι μόνο τα ταβάνια και υπογράμμισε: «Πρέπει να διαπιστωθεί η πραγματική κατάσταση του κτιρίου και να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα που υπάρχει. Μην το σοβατίσουμε και πούμε ότι όλα είναι εντάξει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ