Πέμπτη 10 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερώτηση για τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις

Να επιστραφούν τα παράλογα και παράνομα παρακρατηθέντα ποσά των εφαρμοζόμενων μέχρι σήμερα αντισυνταγματικών κρατήσεων από τους συνταξιούχους ζητάνε με Ερώτησή τους προς την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Νίκος Καραθανασόπουλος και Διαμάντω Μανωλάκου

Αναλυτικά, στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του Κόμματος επισημαίνουν τα εξής:

«Η υλοποίηση του ν. 4387/2016 συνάντησε την καθολική αντίθεση των ασφαλισμένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, γιατί ανέτρεψε τις ασφαλιστικές προσδοκίες της μεγαλύτερης πλειοψηφίας. Οι κινητοποιήσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων ήταν συνεχείς από την ψήφιση του νόμου και μετά. Μόνο το 2018 πραγματοποίησαν 153 συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Από την ψήφιση του νόμου και μετά υπήρχαν και προσφυγές στη Δικαιοσύνη και αποφάσεις περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών των συντάξεων. Η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει αποφάσεις όλων των ανωτάτων δικαστηρίων.

Εξακολουθεί δε την αφαίμαξη των συνταξιούχων με παράλογους υπολογισμούς των εφαρμοζόμενων μέχρι σήμερα αντισυνταγματικών κρατήσεων από τους συνταξιούχους.

Η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων επιβλήθηκε αρχικά στο ποσό μιας σύνταξης που σήμερα δεν υφίσταται μετά από τις μειώσεις που έγιναν. Σε αυτό το αρχικό ποσό είναι που εφαρμόζεται η παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και όχι σε αυτό που διαμορφώθηκε με τις περικοπές».

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν την αρμόδια υπουργό:

-- Αν και πότε θα επιστραφούν τα παράλογα και παράνομα παρακρατηθέντα.

-- Αν θα εφαρμόσει από σήμερα τουλάχιστον, μέχρι την επιστροφή τους, τον υπολογισμό στην πραγματική σύνταξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ