Πέμπτη 10 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή

Δήλωση του Μ. Μπεκρή, προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ)

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο λιμάνι και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), σημείωσε:

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν θα φέρει καμία καλύτερη μέρα για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το λιμάνι του Πειραιά και η επένδυση του κινεζικού μονοπωλίου που καταφέρνει να έχει ρεκόρ κερδών κάθε χρόνο, με εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων, με όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μειωμένη οργανική στελέχωση της εργατικής ομάδας λιμενεργατών που συνεπάγεται την εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα πολλά εργατικά "ατυχήματα" και επαγγελματικές ασθένειες.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η δράση του σωματείου μας, από την ίδρυσή του μέχρι τώρα, επιβεβαιώνει ότι όταν οι εργάτες οργανωθούν και συσπειρωθούν γύρω από ένα σωματείο που παλεύει μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και όταν έχουν απέναντι ένα μεγάλο παγκόσμιο μονοπώλιο όπως η COSCO.

Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν πως με την ίδρυση του εργοδοτικού σωματείου θα κάμψουν τον αγώνα μας για την υπογραφή ΣΣΕ με ανθρώπινους όρους αμοιβής και εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά έχουμε τη δική μας πείρα και θα τα καταφέρουμε. Απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης όλων των εργαζομένων γύρω από το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Να απομονωθούν τα τσιράκια της εργοδοσίας που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία για να προασπίσουν τα συμφέροντά της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ