Πέμπτη 3 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

«

Το νέο σύστημα προσλήψεων των αναπληρωτών στην πραγματικότητα σημαίνει ανακύκλωση της ανεργίας και διατήρηση των τεράστιων ελλείψεων στα σχολεία!», τονίζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζόμενων στην Εκπαίδευση, που σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης εκπαιδευτικών. Οπως σημειώνει, με το σχέδιο της κυβέρνησης στην πραγματικότητα:

«Πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και προσπάθειας συναδέλφων που γυρνούσαν όλη την Ελλάδα, μακριά από τις οικογένειές τους και χωρίς να μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους (...) Ο κάθε συνάδελφος αναγκάζεται να προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει ότι είναι "άξιος" και "ικανός" να εργάζεται στην Εκπαίδευση!

Οι αναπληρωτές οδηγούνται σε μια κούρσα ανταγωνισμού μεταξύ τους για το ποιος θα είναι μέσα στους ελάχιστους διορισμούς, που στην πραγματικότητα καλύπτουν ένα μηδαμινό ποσοστό των πραγματικών αναγκών.

Ακόμα κι αν πραγματοποιηθούν οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 περίπου κενά, που θα καλυφθούν ξανά από συμβασιούχους, για τις ανάγκες μόνο των δομών Ειδικής Αγωγής».

Η Πρωτοβουλία επαναλαμβάνει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να επιτρέψουν να κυριαρχήσει η λογική του «διαίρει και βασίλευε». «Εχθρός μας δεν είναι οι συνάδελφοι αναπληρωτές, αλλά η κάθε κυβέρνηση που μας κρατά για χρόνια στην ομηρία της αδιοριστίας και μας βάζει να "τρωγόμαστε" μεταξύ μας για το ποιος θα διοριστεί στην Εκπαίδευση, η οποία έχει τόσες ανάγκες που στην πραγματικότητα δεν περισσεύει κανείς!», τονίζει και καταλήγει:

«Ο μόνος τρόπος για να δουλέψουν και οι παλιοί συνάδελφοι, εξασφαλίζοντας όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας τους, αλλά και οι νέοι απόφοιτοι με το βασικό πτυχίο τους, είναι να γίνουν μόνιμοι διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία! Ακόμα και στο σημερινό σχολείο, το οποίο λειτουργεί στοιχειωδώς, μετά από τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου και Δημοτικού, την κατάργηση υπεύθυνου στο Ολοήμερο, τις καταργήσεις τμημάτων κ.λπ., χρειάζονται πάνω από 30.000 αναπληρωτές! Κάτι που σημαίνει ότι για να λειτουργούν σωστά τα σχολεία, και όχι υποτυπωδώς, χρειάζονται πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί! Είναι λοιπόν τουλάχιστον πρόκληση να μας καλεί η κυβέρνηση να πούμε και "ευχαριστώ" για την απόλυση συναδέλφων μας, για το ότι τα επόμενα πολλά χρόνια η Εκπαίδευση θα στηρίζεται σε χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς χωρίς δικαιώματα!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ