Πέμπτη 3 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ημερίδα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Ημερίδα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στους δήμους διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Πέμπτη 17 Γενάρη, στις 5.30 μ.μ., στο δημαρχείο Περιστερίου (στάση μετρό «Περιστέρι»).

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι: Χρήστος Παπάζογλου, ειδικός γιατρός Εργασίας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Εύη Γεωργιάδου, δρ. μηχανικός Ασφαλείας, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Βασίλης Οψιμος, τεχνικός επιθεωρητής Εργασίας. Μάκης Τσελέντης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ και μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Το Συνδικάτο παίρνει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με αφορμή τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» και τους εκατοντάδες σακατεμένους που μετρά ο κλάδος τα τελευταία χρόνια.

«Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη προσωπικού, ο γερασμένος και ελλιπώς συντηρημένος εξοπλισμός και οχήματα οδηγούν στην πρόκληση σοβαρών ή και θανατηφόρων εργατικών "ατυχημάτων", καθώς και στην εκδήλωση επαγγελματικών ασθενειών. Μόνο το τελευταίο διάστημα, στον κλάδο μας μετράμε 50 εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες σακατεύονται καθημερινά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων στους δήμους, τις Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας αλλά και κάθε συνειδητοποιημένο συνδικαλιστή να συμμετάσχουν στην ημερίδα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να πάρουν μέτρα υπεράσπισης της ζωής των εργαζομένων.

Νέο «ατύχημα» στην Ιεράπετρα

Στο μεταξύ, άλλο ένα εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ιεράπετρα, ήρθε να επιβεβαιώσει την επικαιρότητα του θέματος της ημερίδας. Συγκεκριμένα, υπάλληλος καθαριότητας τραυματίστηκε και υπέστη πολλαπλά κατάγματα όταν έπεσε από ύψος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ