Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Οχι στην παράταση ωραρίου με αφορμή το καρναβάλι

Τους δύο Εμπορικούς Συλλόγους της Πάτρας και την περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδας, που μεθοδεύουν τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 2 τη νύχτα, κατά την έναρξη του καρναβαλιού στην Πάτρα, καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας.

«Χριστουγεννιάτικα (σ.σ. την Παρασκευή 28/12) συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Αλεξόπουλου, και πρόταση των δύο Εμπορικών Συλλόγων της Πάτρας, με σκοπό να κάνουν ακόμα ένα δωράκι (μέρες που είναι) στους μεγαλεμπόρους και στις πολυεθνικές», αναφέρει το Σωματείο και προσθέτει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος «διατείνεται ότι το μέτρο αυτό δεν αφορά όλα τα εμπορικά αλλά μόνο αυτά που πουλάνε καρναβαλικά!». «Πόσα εμπορικά καταστήματα γνωρίζετε που να μην πουλάνε καρναβαλικά εκείνες τις μέρες;», είναι το ερώτημα που απευθύνει το Σωματείο σε Περιφέρεια και Εμπορικό Σύλλογο.

Το Σωματείο δηλώνει «κάθετα αντίθετο στο μέτρο της λευκής ή πολύχρωμης νύχτας, ακόμα κι αν αφορά και δίωρη παράταση ωραρίου» και απαιτεί να μην εφαρμοστεί, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα αιτήματα για: Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που «απελευθερώνουν» το ωράριο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ