Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σε πρόταση για ποινές στους αστυνομικούς κατέληξε η ΕΔΕ

Kατατέθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων το πόρισμα της ΕΔΕ σε βάρος οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στη σύλληψη και τον άγριο ξυλοδαρμό του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προτείνονται βαρύτατες ποινές για όλους. Θυμίζουμε ότι μετά το πρώτο λιντσάρισμά του από τους δύο καταστηματάρχες, ακολούθησε και δεύτερο από τους αστυνομικούς. Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από τον άγριο ξυλοδαρμό, που προκάλεσε πολλαπλά τραύματα με συνέπεια ισχαιμικό επεισόδιο. Σχετικά βίντεο είδαν τη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, για τέσσερις αστυνομικούς προτείνεται η απόταξή τους από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ για άλλους τέσσερις προτείνεται η επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης. Το πόρισμα υποβλήθηκε στη ΓΑΔΑ και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όπου και θα αποφασιστεί αν θα επικυρωθούν οι ποινές ή όχι. Αφότου ο χειρισμός του ζητήματος ολοκληρωθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, η υπόθεση θα φτάσει και στην υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσαν την Παρασκευή μήνυση κατά των αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ που εμπλέκονται στο θάνατό του. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι «οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης για τέλεση βασανιστηρίων. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ