Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για υπογραφή Σύμβασης στο ΚΘΒΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Πραγματοποιήθηκε χτες κινητοποίηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα της προγραμματισμένης τριμερούς συνάντησης με θέμα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Από μεριάς της διοίκησης του Σωματείου ειπώθηκε, για ακόμη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να συνομολογήσουν σε περικοπές ή σε χειρότερη Σύμβαση από αυτήν που υπογράφηκε την προηγούμενη διετία. Αλλωστε, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς που εργάζονται στο ΚΘΒΕ, αλλά όλο τον κλάδο, καθώς η υπογραφή μιας δυσμενέστερης Σύμβασης από αυτήν που υπήρχε, μπορεί να υποσκάψει συνολικά τον αγώνα του κλάδου για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κάθε χώρο.

Χτες, αργά το απόγευμα, υπήρχε προγραμματισμένη συνέλευση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, για να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Συνεχίζονται οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας.

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ τονίζει ανάμεσα σε άλλα:

«Αυτήν την στιγμή που το σωματείο μας δίνει μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις σε όλους τους χώρους του θεάτρου, σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες, ποιον εξυπηρετεί η προσπάθεια υποβάθμισης της Σύμβασης του Κρατικού; Το μπαλάκι των ευθυνών που πετάνε ο ένας στον άλλον, κυβέρνηση και διοίκηση του Κρατικού δεν μας αφορά. Είναι απαράδεκτο να δηλώνουν πως είναι παράνομο να υπογράψουν τη Σύμβαση Εργασίας και να απαιτούν την υποτέλειά της στη μνημονιακή λογική, την ώρα μάλιστα που διαφημίζουν σε προεκλογικούς τόνους το τέλος των μνημονίων. Περιμένουμε να πάρουν θέση γραπτώς όσοι είναι υπεύθυνοι. Ας μας απαντήσουν άμεσα για τις προθέσεις τους. Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού και ενσωμάτωσης στη διαχειριστική λογική, προκειμένου να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας δεν θα περάσουν. Την απάντηση την πήραν από τον κλάδο. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και κλιμακώνουμε έως την απόλυτη δικαίωση των αιτημάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ