Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΖΟΥΡΑ»
Προκλητική η εργοδοσία σε ακόμα μια τριμερή

Τη στάση της εργοδοσίας στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 20/12 στο υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα». Στη συνάντηση που έγινε με τη συμμετοχή του γγ του υπουργείου, Α. Νεφελούδη, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας προσπάθησαν να κάνουν το μαύρο άσπρο.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, σε σχέση με την απληρωσιά και την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων, η εργοδοσία ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «υπάρχει σημαντική βελτίωση» από τον Αύγουστο που είχε γίνει η προηγούμενη συνάντηση στο υπουργείο. Αντίστοιχα, για το γεγονός ότι εκτός από δεδουλευμένα οφείλονται και ένσημα, πράγμα που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους, ισχυρίστηκε ότι «ψάχνει λύση», όπως έχει πει πολλές φορές άλλωστε και στο παρελθόν, χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν δει τα ένσημά τους.

Το σωματείο στηλιτεύει ιδιαίτερα το γεγονός ότι εργοδοσία και υπουργείο δεν είπαν κουβέντα για την εκδικητική αντιμετώπιση σε βάρος μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου. Οπως υπενθυμίζει, «η εργοδοσία έχει τοποθετήσει τα μέλη του ΔΣ σε χώρο όπου δεν έχει νερό, ρεύμα, τουαλέτα, θέρμανση και γενικά δεν πληροί απολύτως κανέναν όρο υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας», ενώ γι' αυτούς είναι ακόμα μεγαλύτερη η απληρωσιά, με την τελευταία πληρωμή να έχει γίνει πριν από 80 μέρες (!) και αφορά μέρος της μισθοδοσίας του Μάη.

Παράλληλα, το σωματείο καταγγέλλει το γεγονός ότι «με ευθύνη του ΟΑΕΔ αλλά και του υπουργείου Εργασίας» δεν έχει καταβληθεί το επίδομα επίσχεσης σε όσους εργαζόμενους έχουν προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες.

«Η επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα κλιμακώνεται σε όλη την πτηνοτροφία, σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Το μένος του συγκεκριμένου βιομήχανου έχει να κάνει με τα εμπόδια που βάζουμε στους σχεδιασμούς για να εντείνει την εκμετάλλευσή μας», σημειώνει το σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ