Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κίνδυνοι για τους λαούς όλου του κόσμου

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας, με ομόφωνο ψήφισμά του, καταδικάζει τον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και δηλώνει τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο λαό του. Πιο συγκεκριμένα στο ψήφισμα σημειώνεται:

«Οι ΗΠΑ, με τη συμμετοχή των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, βομβαρδίζουν το Αφγανιστάν και ήδη άρχισαν και οι χερσαίες επιχειρήσεις του πολέμου.

Η καταδίκη της τρομοκρατίας και η θλίψη μας για τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τον πόλεμο.

Διαφαίνεται ότι η ηγεσία των ΗΠΑ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τα αθώα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας, για να προωθήσει τα επικίνδυνα σχέδιά της που έχουν ως στόχο την επιβολή και εδραίωση της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ, την ιδιοποίηση του πλούτου των άλλων χωρών και την εκμετάλλευση των λαών.

Μερίδιο απ' αυτή την επιχείρηση έχουν και οι άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες που συμμαχούν ή στηρίζουν αυτόν τον πόλεμο και ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους για όλους τους λαούς του κόσμου.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ πλήττουν το λαό του Αφγανιστάν και όχι τον Μπιν Λάντεν και τους Ταλιμπάν.

Πάνω από χίλιοι μέχρι σήμερα οι νεκροί του πολέμου, αύριο χιλιάδες παιδιά θα υποφέρουν από πείνα και κακουχίες και ασθένειες.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας:

- Καταδικάζει τις πολεμικές ενέργειες των ΗΠΑ, και των συμμάχων τους, ενάντια στο λαό του Αφγανιστάν, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται ή μπορούν να ληφθούν από διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις ενάντια στους λαούς όλου του κόσμου.

- Ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τη θέληση του ελληνικού λαού, ώστε να μην εμπλακεί η χώρα μας σε πολεμικές περιπέτειες. Δεν πρέπει τα παιδιά του λαού μας να πάρουν μέρος σε πολεμικές εκστρατείες εναντίον άλλων λαών.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Παράλληλα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας αναλαμβάνει πρωτοβουλία στο Νομό μας για οικονομική ενίσχυση σε τρόφιμα και φάρμακα προς τον αφγανικό λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ