Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η γερμανική αστυνομία ενίσχυσε χτες τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, χωρίς να σχολιάσει πληροφορίες των ΜΜΕ ότι εντοπίστηκαν «ύποπτοι ισλαμιστές» να παρακολουθούν το χώρο. Η αστυνομία ενημέρωσε και τα άλλα μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας, ώστε να ληφθούν ανάλογα μέτρα. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου στην πόλη Ρεκλινγκχάουζεν της δυτικής Γερμανίας. Τα αίτια διερευνώνται.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Το Κοινοβούλιο της Δανίας υπερψήφισε προχτές το απαράδεκτο νομοσχέδιο για εξορία των «ανεπιθύμητων» μεταναστών και προσφύγων στο απομακρυσμένο νησί Λίντχολμ. Η σχετική απόφαση περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2019 και προβλέπει ότι στο νησί θα μεταφερθούν μέχρι και 100 άτομα μέχρι το 2021, μεταξύ των οποίων μετανάστες που έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις, απορριφθέντες αιτούντες άσυλο και όσοι δεν μπορούν να απελαθούν στην πατρίδα τους «λόγω κινδύνου κακομεταχείρισης». Εκεί θα υποχρεούνται να αναφέρονται καθημερινά σε αστυνομικές δυνάμεις, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο φυλάκισης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε δίωξη σε βάρος δύο Κινέζων χάκερ που φέρονται ότι συνδέονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας και ότι εξαπέλυσαν κυβερνοεπιθέσεις σε 12 χώρες, με σκοπό να κλέψουν εμπορικά μυστικά. Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, στο στόχαστρο των Κινέζων χάκερ μπήκαν εταιρείες από Αυστραλία, Βρετανία, Καναδά, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Σουηδία κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ