Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη σε εργαζόμενους της Ουγγαρίας και της Αυστραλίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ουγγαρίας. Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Τα συνδικάτα στην Ουγγαρία πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια στο "νόμο - σκλαβιά" που φέρνει η κυβέρνηση Ορμπαν. Σύμφωνα με αυτόν το νόμο, αυξάνονται οι επιτρεπόμενες ώρες για υπερωρίες, επεκτείνεται ο χρόνος κατά τον οποίο ο εργοδότης πρέπει να καταβάλλει τις πληρωμές των υπερωριών, καθώς επίσης παρακάμπτει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τα σωματεία. Επιπλέον, προβλέπεται η επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας. Απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Ουγγαρία και εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη του».

Επίσης, το ΠΑΜΕ εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του στους εργάτες των πορθμείων του Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία, οι οποίοι χτες είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Οπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «οι εργάτες των πορθμείων, οι οποίοι ήταν σε απεργία πάλι πριν από δυο βδομάδες, συνεχίζουν την κινητοποίησή τους και διαδηλώνουν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην υποβάθμιση της συντήρησης και ασφάλειας, καθώς και για την υπεράσπιση του δικαιώματος για αξιοπρεπή αμοιβή και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και για την ποιότητα και την ασφάλεια στις μεταφορές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες προς το λαό. Το ΠΑΜΕ απαιτεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των απεργών και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τους».

Την αλληλεγγύη τους στην απεργία των εργαζομένων στα πορθμεία της Αυστραλίας εκφράζουν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ