Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το Κόμμα παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, με ομιλητή τον Γ. Μαρίνο

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και τους δήμους της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρεμβάσεις έκαναν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης, και ο Γιώργος Δελιχάς, υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας, που αναφέρθηκαν στον αντιλαϊκό ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής που άσκησε η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές τα προηγούμενα χρόνια. Στάθηκαν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα της περιοχής, σημειώνοντας ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής. «Σε αυτήν τη βάση και με κριτήριο πώς θα υπηρετηθούν τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πρέπει να σταθούν με την ψήφο τους μπροστά στις εκλογές οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ, η νεολαία, υπερψηφίζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ για την Περιφέρεια και για τους δήμους στη Στερεά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κ. Μπασδέκης.

Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που πιστεύει στο εργατικό δίκιο, η πολιτική του ΚΚΕ

Στην ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι σε εξέλιξη «μια νέα συστράτευση εργατικών, λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ, κι αυτό φαίνεται καθαρά στις εκδηλώσεις προς τιμήν της ηρωικής 100χρονης πάλης του Κόμματος, τις κινητοποιήσεις κατά της εμπλοκής της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους άλλους αγώνες. Φαίνεται από τη στήριξη των θέσεων του ΚΚΕ στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Στο κέντρο του πάνελ ο Γ. Μαρίνος
Στο κέντρο του πάνελ ο Γ. Μαρίνος
Με τη δική μας δουλειά μπορούν να προστεθούν νέες δυνάμεις στην καθημερινή πάλη, να μπουν νέοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες στις σημαντικές πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τις ευρωεκλογές, τον Μάη και τις βουλευτικές όποτε και να γίνουν».

Καλώντας τον λαό της Στερεάς, και αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά αντιτίθενται στην αντιλαϊκή πολιτική, να μπουν στον αγώνα, τόνισε ότι «ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ παντού ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των πολιτικών εξελίξεων από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Είναι στόχος ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής και μπορεί να συνεγείρει πλατιές λαϊκές δυνάμεις να κάνουν ένα τολμηρό βήμα μπροστά και να συναντηθούν με το ΚΚΕ».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, όλες οι ζωντανές λαϊκές δυνάμεις, είναι καιρός να ξεπεράσουν τις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να αχρηστεύσουν την παγίδα του μικρότερου κακού που γίνεται συνεχώς και πιο μεγάλο κάθε φορά.

Να πάρουν την απόφαση που θα κάνει τη διαφορά, να μπουν στον αγώνα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Αυτό θα δώσει δύναμη στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της Κοινωνικής Συμμαχίας που είναι κινητήρια δύναμη της λαϊκής αντεπίθεσης».

Ο Κ.Μπασδέκης (αριστερά) και ο Γ.Δελιχάς (δεξιά)
Ο Κ.Μπασδέκης (αριστερά) και ο Γ.Δελιχάς (δεξιά)
Αναφερόμενος στους «δικομματικούς θεατρινισμούς και τις "μονομαχίες" Τσίπρα - Μητσοτάκη που διαφημίζουν οι μηχανισμοί της παραπληροφόρησης», τόνισε ότι από πίσω βρίσκεται η στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και πρόσθεσε ότι είναι «ψεύτικα τα διλήμματα περί "προόδου" και "συντήρησης", είναι ψεύτικες οι διαχωριστικές γραμμές που χαράζει το κυβερνητικό επιτελείο.

Γιατί και τα δύο κόμματα προσκυνούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κερδοφορία του, ευθύνονται για το ξήλωμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και είναι ορκισμένοι υποστηρικτές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (...)

Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που πιστεύει στο εργατικό δίκιο και στην ταξική πάλη, που είναι η κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης.

Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που συγκρούεται με το εκμεταλλευτικό σύστημα και το κεφάλαιο για την ανατροπή της εξουσίας του και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό.

Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που συγκρούεται με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και παλεύει για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς διεθνείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς.

Προοδευτική είναι η πολιτική του ΚΚΕ».

«Οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές που συνεργάστηκαν με το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και τους δήμους της Στερεάς, έδωσαν μάχες για κάθε λαϊκό πρόβλημα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της επίθεσης του κεφαλαίου, για τους μισθούς και τις συντάξεις, την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, για τα δικαιώματα της νεολαίας και των γυναικών.

Στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στη Φωκίδα, στην Ευρυτανία.

Βρίσκονται στο πλευρό των ανέργων και των απολυμένων, απαιτούν το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία αυτών που ο καπιταλισμός και η αντιλαϊκή πολιτική τούς στερεί το δικαίωμα στην εργασία και τους ρίχνει στον Καιάδα.

Παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους της "ΛΑΡΚΟ" για την αποτροπή των σχεδίων που στρέφονται εναντίον τους, παρεμβαίνουν για την κατοχύρωση του δικαιώματος δουλειάς των εργολαβικών, για τα προβλήματα της Υγιεινής και Ασφάλειας. Είναι δίπλα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας και των δήμων.

Διεκδικούν υποδομές, έργα που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, των πυρκαγιών, μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση.

Απαιτούν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και αντιτάσσονται στην ανταποδοτικότητα, στους φόρους και τα τέλη που επιβάλλουν η διοίκηση της Περιφέρειας και οι δήμοι.

Δεσμεύτηκαν και το τήρησαν. Ηταν πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση και θα είναι αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική ακόμα κι αν αναλάβουν ευθύνη διοίκησης, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Αττική, στην Πάτρα, στην Ικαρία...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ