Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Δυσβάσταχτες οι μετακινήσεις των στρατευμένων

Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση για τη μετακίνηση των στρατευμένων ενόψει των γιορτών, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τη δωρεάν μετακίνηση από και προς τις μονάδες τους και την κάλυψη των εξόδων των στρατευμένων λόγω των εορταστικών αδειών.

Το κόστος για τους στρατευμένους και τις οικογένειές τους, που θέλουν να περάσουν λίγες μέρες μαζί, είναι έτσι κι αλλιώς δυσβάσταχτο, όπως επιβεβαιώνουν και τα όσα μας είπαν στρατευμένοι από μονάδες της χώρας.

***

Φαντάροι από το 285 ΜΚ ΤΠ στη Λήμνο μάς είπαν πως «εμείς οι στρατευμένοι νέοι κατά τη διάρκεια της θητείας μας υποχρεωνόμαστε σε μία σειρά από έξοδα που επιβαρύνουν σοβαρά εμάς και τις οικογένειές μας. Μεγάλο έξοδο είναι η μετακίνηση στον τόπο κατοικίας μας την περίοδο των γιορτών και τα έξοδα κατά την άδειά μας.

Διεκδικούμε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης στην άδειά μας, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την περίοδο των γιορτών σε όλους τους οπλίτες που έχουνε ανάγκη».

***

Στρατευμένοι από το 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης μάς ανέφεραν πως «η Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ για την κάλυψη της μετακίνησης των στρατευμένων για την περίοδο των εορτών, πατάει άμεσα στην ανάγκη των στρατιωτών που υπηρετούμε στην παραμεθόριο να μετακινούμαστε από και προς τα σπίτια μας δωρεάν. Για τους στρατευμένους που είμαστε από εργατικές - λαϊκές οικογένειες το κόστος μετακίνησης κατά τη διάρκεια της θητείας γίνεται υπέρογκο, καθώς χρειάζονται περίπου 100 ευρώ για να πας Αθήνα και να γυρίσεις πάλι στη μονάδα. Είναι ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα εισιτήριά μας με καταστάσεις επιβίβασης, με μέσα που να εξυπηρετούν (να μην χάνουμε 2 μέρες στο ταξίδι, όπου πολλή ώρα είναι αναμονή για την ανταπόκριση), γιατί δεν είναι δυνατόν το 2018 να πληρώνουμε για να υπηρετήσουμε στο στρατό εμείς που δεν έχουμε και να δίνονται 4 δισ. στο ΝΑΤΟ που έχει και τα χρησιμοποιεί για να μακελεύει λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ