Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Γέμισε χτες ο κινηματογράφος «Studio» από φοιτητές που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το αφιέρωμα στον αγαπημένο συνθέτη όλων, Μάνο Λοΐζο, που είχε προετοιμάσει με μεράκι η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο, που μέσα σε δέκα λεπτά παρουσίασε τους βασικότερους σταθμούς της ζωής του Μάνου Λοΐζου, τα έργα του, την άποψη που είχε για την Τέχνη. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η αναφορά στη σχέση που είχε ο Μ. Λοΐζος με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Πάντα δίπλα στο Κόμμα, παρών στους λαϊκούς αγώνες. Στο τέλος, προβλήθηκαν αρχειακά πλάνα από το 2ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ το 1976, όπου ο Μ. Λοΐζος ανεβαίνει στη σκηνή και τραγουδά στο πλάι πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Στη συναυλία ακούστηκαν τραγούδια αγαπημένα, πολυτραγουδισμένα. Τραγούδια που μας έχουν εμπνεύσει, συντροφεύσει τόσο στους αγώνες μας, στις διαδηλώσεις όσο και στις πιο προσωπικές, καθημερινές μας στιγμές. Ξεχωριστά αναφέρουμε τα τραγούδια που ακούστηκαν από το έργο του «Γράμματα στην αγαπημένη» πάνω σε στίχους του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.


Κατάμεστη η αίθουσα
Κατάμεστη η αίθουσα

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org