Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ανθρακας εξ Αμερικής στην Ελλάδα...

Ο τρόμος του βακίλου του άνθρακα χτύπησε και στην Ελλάδα, σε δύο αμερικανικούς στόχους, στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και στη βάση της Σούδας. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και είδαν το φως της δημοσιότητας, χθες το βράδυ, ύποπτα ίχνη τοξικής ουσίας εντοπίστηκαν σε διπλωματικό σάκο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ παρόμοια επιστολή εντοπίστηκε και στην αμερικανική βάση της Σούδας.

Την επιστολή εντόπισε στην πρεσβεία ιδιωτική εταιρία διακίνησης αλληλογραφίας, η οποία και ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές. Αμέσως ο χώρος του ταχυδρομείου της πρεσβείας σφραγίστηκε και άρχισε η προληπτική χορήγηση αντιβίωσης στα τέσσερα άτομα που χειρίστηκαν την επιστολή. Πάντως, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να βγουν μετά τη Δευτέρα από εργαστήριο της πόλης Ράμσταϊν της Γερμανίας, όπου εστάλη ο φάκελος.

Οσον αφορά στον ύποπτο φάκελο που εντοπίστηκε στη Σούδα, χθες στις 10 το πρωί, σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές, μια επιστολή με άγνωστο παραλήπτη και σφραγίδα που δεν αντιστοιχούσε στο φερόμενο ως αποστολέα, θεωρήθηκε ύποπτη και απομονώθηκε, προκειμένου να εξεταστεί. Την επιστολή τη χειρίστηκε το αμερικάνικο ταχυδρομείο της βάσης της Σούδας και μετά τον εντοπισμό της εστάλη σε αμερικάνικα εργαστήρια εκτός Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ