Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κινητοποίηση για τη Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική

Οι συνέπειες της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, αποτυπώνονται και στην αναστολή της λειτουργίας της Γυναικολογικής - Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς οι μαίες δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι βάρδιες.

Συγκεκριμένα, οι μαίες που έχουν απομείνει είναι τέσσερις, από τις οποίες η μία είναι προϊσταμένη, δύο έχουν εξαιρεθεί από το κυκλικό ωράριο και μία κάνει σερί 6 νυχτερινές βάρδιες! Παράλληλα, από τους 5 γυναικολόγους, ο ένας είναι επικουρικός και πρόκειται να απολυθεί το επόμενο διάστημα.

Χτες, η διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου έστειλε αίτημα προς τη 2η ΔΥΠΕ για αναστολή λειτουργίας της κλινικής. Μιας κλινικής που εξυπηρετεί γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, της Αγίας Βαρβάρας κ.α., αναλαμβάνει ετησίως 400 - 500 τοκετούς, 8 - 10 γυναικολογικά χειρουργεία τη βδομάδα και εξυπηρετεί πάνω από 70 γυναίκες σε κάθε εφημερία (ανά τέσσερις μέρες) στα επείγοντα.

Παρ' όλα αυτά, η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του νοσοκομείου ζητάει από το υπουργείο Υγείας «να ισορροπήσει η κατάσταση», με την «κάλυψη» των κενών από επικουρικούς που θα απολυθούν και πάλι σε ένα ή δύο χρόνια.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ, απαιτώντας: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, του οποίου η μισθοδοσία θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, υψηλών προδιαγραφών, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ