Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»
Με μια ζεστή εκδήλωση τίμησε τα 100χρονα του ΚΚΕ

Ο Στ. Λάμπρου, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος
Ο Στ. Λάμπρου, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος
Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, με προβολή του Ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», έγινε την περασμένη Κυριακή στο «Σπίτι του Αγωνιστή», παρουσία των αγωνιστών που φιλοξενούνται εκεί, πολλών φίλων, συγγενών κ.ά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, αντιπροσωπεία της ΚΟ Αττικής με επικεφαλής τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, ο οποίος απευθύνθηκε στους αγωνιστές που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα και τους ευχήθηκε εκ μέρους της Οργάνωσης χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του Τομέα Νοτίων Συνοικιών του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γιάννη Ζαγγανά, του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) 1967-'74, εκπρόσωποι του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς «Η Εύγερος», αντιπροσωπεία του δήμου Καισαριανής, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» και άλλων φορέων της περιοχής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Στέλιος Λάμπρου, πρόεδρος του ΔΣ του «Σπιτιού του Αγωνιστή», ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι το ΚΚΕ «με την απόφασή του να κηρύξει μετά τον γιορτασμό των 95 χρόνων του τα πέντε αυτά χρόνια σε περίοδο γιορτασμού των 100 χρόνων του, προχώρησε στην ολοκλήρωση έρευνας και μελέτης πλευρών της Ιστορίας και της δράσης του οι οποίες δεν είχαν ολοκληρωθεί ή έρχονταν στο φως για πρώτη φορά, μέσα από τη μελέτη του ιστορικού Αρχείου του ή και από ντοκουμέντα που βρίσκονταν στα χέρια παλιών αγωνιστών ή απογόνων τους και τα παρέδωσαν στο Κόμμα τα τελευταία χρόνια. Αποκορύφωμα της δουλειάς αυτής είναι η έκδοση του Δοκιμίου της Ιστορίας του Κόμματός μας από την ίδρυσή του το 1918 έως το 1949, δηλαδή τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.


Αυτή η διαδικασία δίνει σε ολόκληρο το Κόμμα μας την δυνατότητα να μελετήσει τα συμπεράσματα της εκατοντάχρονης δράσης του ως οδηγό δράσης για τον δεύτερο αιώνα, στον οποίο μπαίνουμε, για την κατάκτηση των στόχων του, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό», τόνισε ο Στ. Λάμπρου, προσθέτοντας ότι στα παραπάνω συμβάλλει και η δημιουργία του Ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, που προβλήθηκε στη συνέχεια στην εκδήλωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στο «Σπίτι του Αγωνιστή» ένας πίνακας του Βασίλη Φυτσιλή και ένα χειροποίητο μεταλλικό σφυροδρέπανο που έφτιαξε ο Σιδερής Μπαϊκούσης. Επίσης, ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός απήγγειλε το ποίημα του Γ. Ρίτσου «Στο ΚΚΕ» και η συντρόφισσα Ζηνοβία, από τους φιλοξενούμενους στο «Σπίτι του Αγωνιστή», απήγγειλε το ποίημα «Λεβεντομάνα Ρούμελη» του Κ. Βάρναλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Παπαοικονόμου(2019-07-06 00:00:00.0)
Θάνατος αγωνίστριας(2010-01-19 00:00:00.0)
«Κάλεσμα αγώνα για ζωή η κληρονομιά του»(2004-04-20 00:00:00.0)
Οι ΕΠΟΝίτες ορθοί και σήμερα στον αγώνα(2000-02-29 00:00:00.0)
Ομαδική εκτέλεση πατριωτών για αντίποινα(1999-12-17 00:00:00.0)
Στους 4 ΕΠΟΝίτες(1998-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ