Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
91 άνθρωποι βγαίνουν «καθαροί» στη ζωή

Πάνω από 90 άνθρωποι αποφοίτησαν την περασμένη Κυριακή από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Οι ίδιοι μετρούν τουλάχιστον 3 χρόνια καθαροί από ουσίες και είναι επανενταγμένοι στην κοινωνία, καταρρίπτοντας με την προσωπική τους διαδρομή στερεότυπα και προκαταλήψεις, αναδεικνύοντας συγχρόνως την επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ με κρατικούς πόρους και μόνιμο προσωπικό.

Κι όπως έπρεπε, εξάλλου, δεν έλειψαν οι βολές ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που παραδίδει την απεξάρτηση στο έλεος των ληξιπρόθεσμων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ. Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι η ανάγκη να διαφυλαχθεί το δικαίωμα όλων σε φροντίδα, θεραπεία και επανένταξη, η πίστη στον άνθρωπο και στις δυνάμεις που κρύβονται μέσα του, το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Οι απόφοιτοι μοιράστηκαν τη συγκίνηση της μέρας με συγγενείς, φίλους, εργαζόμενους και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ. Το «παρών» στη συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, έδωσε μεταξύ άλλων και η υπεύθυνη του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, Λούλα Καρατζά.

  • Την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, η Λούλα Καρατζά και η Ελένη Μυτικάρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα παρευρεθούν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ