Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέγιστη πρόκληση, η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες

Με αφορμή το προκλητικό γεγονός της αναγραφής ναζιστικού ρητού σε στρατόπεδο στο Μανταμάδο, ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, πραγματοποίησε χτες το απόγευμα περιοδεία στο χωριό, ενώ νωρίτερα στη Μυτιλήνη έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε δήλωσή του για το απαράδεκτο περιστατικό, σημείωσε:

«Η αναγραφή του "ρητού" του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου Εριχ Φον Μάινσταϊν στο 265ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στο Μανταμάδο της Λέσβου αποτελεί μέγιστη πρόκληση για τους φαντάρους, τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και για τους κατοίκους με τις αγωνιστικές και αντιφασιστικές παραδόσεις της Λέσβου γενικά και του Μανταμάδου ειδικά. Είναι μια πράξη που αποθρασύνει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί, παρά τις κορόνες περί "μετώπων ενάντια στην ακροδεξιά", συνεχώς προσκαλεί ναζιστές βουλευτές σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ πραγματοποιεί κοινές επισκέψεις μαζί με υπόδικους βουλευτές της ΧΑ, πολιτικούς απόγονους των χιτών, των ταγματασφαλιτών και των μαυραγοριτών που βρωμίζουν την έννοια του πατριώτη.

Εξω από τη Λέσβο οι ναζί και οι σάπιες φασιστικές ιδέες και πράξεις τους».

Αμείλικτα ερωτήματα από την αχαρακτήριστη ενέργεια

Σε δήλωσή του, ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Αιγαίου του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, σημειώνει:

«Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αχαρακτήριστη ενέργεια του διοικητή του στρατοπέδου του Μανταμάδου Λέσβου να αναρτήσει στο στρατόπεδο απόφθεγμα του χιτλερικού στρατηγού Εριχ φον Μάινσταϊν.

Και είναι άξιος συγχαρητηρίων ο στρατιώτης που βγήκε στην αναφορά διαμαρτυρόμενος και οδήγησε τον διοικητή να κατεβάσει τη φασιστική επιγραφή.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα: Ποιες κατευθύνσεις έχουν δοθεί για τέτοιου είδους ζητήματα από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και από την πολιτική ηγεσία τους;

Εχει γίνει έλεγχος στις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες;

Υπάρχει εικόνα σχετικά με τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών μορφωμάτων και τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπισή της;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ