Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Αναίσχυντη καπηλεία για να στήσει κάλπικα διλήμματα

MotionTeam

«Μνημείο» αναίσχυντης καπηλείας των αγώνων του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος, για να στήσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και για να ντύσει τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - κεφαλαίου, που υπηρετεί η κυβέρνησή του, ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Για τις ανάγκες του κάλπικου δίπολου ο πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει την ευρωατλαντικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών και τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που ανάβουν το φιτίλι του πολέμου και ταΐζουν τους εθνικισμούς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, ως τάχα «λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος των Βαλκανίων, της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή μας» και ότι τάχα «κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ».

Εξάλλου, δείχνοντας ότι ο καβγάς με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα γίνεται για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τους στόχους της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης, μίλησε για «διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο διεθνές πεδίο», όπως βάφτισε τη διαρκή εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνους για το λαό σχεδιασμούς. Πρόσθεσε ότι ενώ στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα «μετατράπηκε σε κομπάρσο των εξελίξεων» και «οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μας γύρισαν δεκαετίες πίσω και στην εξωτερική πολιτική», σήμερα η δική του κυβέρνηση «αναβαθμίζει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία», «αναπτύσσει τη συνεργασία μέσω πολυμερών σχημάτων με τις χώρες των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου».

Η πρόκληση στο λαό βέβαια απογειώθηκε λίγο μετά όταν επιχείρησε να παρουσιάσει αυτή την πολιτική, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως συνέχεια του Μάη του '36, των εκτελεσμένων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών του Χορτιάτη, του ΕΑΜ και του Γρ. Λαμπράκη!

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «πατριωτισμός είναι να μη σωπαίνεις απέναντι στο τέρας του φασισμού. Να σηκώνεις ανάστημα απέναντι σε αυτούς που ντροπιάζουν τη σημαία, κρατώντας τη με χέρια βουτηγμένα στο αίμα αθώων και αδυνάμων», «ξεχνώντας» ότι η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής σέρνεται με ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ στο μεταξύ στελέχη της κυβέρνησής του εμφανίζονται αγκαζέ με χρυσαυγίτες σε εκδηλώσεις ανά τη χώρα και ο ίδιος συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Προσπερνώντας όλα αυτά, είπε πως «είναι χρέος κάθε Ελληνα δημοκράτη να βάλει φραγμό στην ανάδυση της ακροδεξιάς και του φασισμού. Θα έλεγα ότι είναι χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων», στις οποίες αντιπαρέθεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι «ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις».

Επιμένοντας στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων, ενώ η δική του κυβέρνηση την... απελευθέρωσε, προφανώς φορτώνοντας στο λαό αντιλαϊκά μέτρα έως το... 2060, φέρνοντας ως παράδειγμα τα «αντίμετρα» της κυβέρνησης στο κεφάλαιο (μείωση φόρων κ.ά.) και τα εφάπαξ μέτρα για την αναδιανομή της φτώχειας με «σπόνσορα» την τσέπη του λαού.

Κωδικοποιώντας στο τέλος τα κάλπικα διλήμματα που θα στηθούν για τον εγκλωβισμό του λαού, κατέληξε ισχυριζόμενος πως «δύο σχέδια, δύο στρατηγικές έχουν ξεδιπλωθεί και έχουν γίνει πια σαφή μπροστά στον λαό. Και ο λαός θα επιλέξει ανάμεσα στο σχέδιο αυτών που έβγαλαν την Ελλάδα από τα μνημόνια και την αέναη ύφεση και το σχέδιο αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα και την έσυραν στη μνημονιακή περιπέτεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τύφλα να 'χει η συντήρηση...(2019-04-09 00:00:00.0)
Στεγνό καθάρισμα(2019-01-23 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η αναμόρφωσή του με «καταλύτη» τη συμφωνία των Πρεσπών(2019-01-19 00:00:00.0)
Εικονική πραγματικότητα και πλαστές διαχωριστικές γραμμές(2018-10-16 00:00:00.0)
Κάλπικος(2018-09-22 00:00:00.0)
«Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα»...(2017-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ