Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ
«Υπεύθυνη πολιτική» για τα προτάγματα του κεφαλαίου

Με ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ το 12ο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, προβάλλοντας τα κάλπικα διλήμματα της ΝΔ στον δικομματικό καβγά με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο δρόμο για τις εκλογές, παρουσίασε το κόμμα του ως εγγύηση «σταθερότητας» και «υπεύθυνης πολιτικής πρότασης», κόντρα στην κυβέρνηση που κατηγόρησε για σκάνδαλα, ότι εξαπάτησε το λαό με ψέματα και τον έπνιξε με φόρους.

Κατηγόρησε, επίσης, τον Αλ. Τσίπρα για τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό, αποφεύγοντας, βέβαια, να θίξει την ουσία των επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή. Είπε μόνο ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, άλλωστε, τόνισε ότι «η ΝΔ πάντα πίστευε στην ατλαντική συνεργασία».

Εβαλε, επίσης, στόχο να «σπάσει» η ΝΔ τις «αλυσίδες» της «ιδεοληπτικής Αριστεράς», προσδιορίζοντας π.χ. ως τέτοια το πανεπιστημιακό άσυλο και τάζοντας ανοιχτά κατάργηση του νόμου για το άσυλο.

Στη γνωστή πλειοδοσία με την κυβέρνηση για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες του κεφαλαίου ξεχώρισε ως βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος της ΝΔ τις παραπέρα αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε Παιδεία, κράτος, οικονομία, επαναλαμβάνοντας θέσεις για ιδιωτικά πανεπιστήμια, περισσότερα φορολογικά κίνητρα στα μονοπώλια, επιτάχυνση του συστήματος των τριών πυλώνων στην Ασφάλιση κ.ά.

Εθεσε στόχο ακόμη ο κατώτατος μισθός να έχει το διπλάσιο ποσοστό αύξησης από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ, αλλά σε «συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους» και σε βάθος χρόνου, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ο κατώτατος μισθός θα μπορούσε να πάει στα 703 ευρώ το 2022, αν συνδυάζεται με αύξηση του ΑΕΠ, η αύξηση του οποίου εξαρτάται, βέβαια, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας, ακριβώς από την ένταση της εκμετάλλευσης και συνολικά το ξεζούμισμα του λαού. Παράλληλα παρουσίασε και τις προτάσεις της ΝΔ - που μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ - για τη διαχείριση-ενσωμάτωση της ακραίας φτώχειας.

Το Σάββατο στο συνέδριο αναμένεται να χαιρετίσουν ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mάνφρεντ Βέμπερ, ο Αντ. Σαμαράς, ο κοινοτικός επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων. Το συνέδριο ολοκληρώνεται την Κυριακή μεσημέρι με νέα ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ