Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΒΟΣ - ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ
Ρητό ναζιστή, στρατάρχη της Βέρμαχτ, στον τοίχο του στρατοπέδου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Το ρητό του ναζιστή στον τοίχο του στρατοπέδου, προτού σβηστεί
Το ρητό του ναζιστή στον τοίχο του στρατοπέδου, προτού σβηστεί
Ενα ακόμα απαράδεκτο και πολύ σοβαρό περιστατικό δράσης φασιστοειδών απέτρεψαν οι αντιδράσεις των στρατευμένων. Σε στρατιωτική μονάδα στο Μανταμάδο Λέσβου, και συγκεκριμένα στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, με ευθύνη της διοίκησης «στολίστηκε» τοίχος του στρατοπέδου με ρητό ναζί! Πιο συγκεκριμένα, του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου Εριχ Φον Μάνσταϊν, που πρωτοστάτησε στην εισβολή των ναζί στην Πολωνία και στη Σοβιετική Ενωση κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: «Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από τη δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους»... Μετά τις διαμαρτυρίες των στρατιωτών το σύνθημα σβήστηκε!

Ωστόσο, και με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται η ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα κάθε λογής φασιστικά στοιχεία και τη δράση που αναπτύσσουν μέσα στα στρατόπεδα. Ερχεται να προστεθεί σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσκαλεί και φωτογραφίζεται σε μια σειρά εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τους υπόδικους φασίστες της Χρυσής Αυγής, φουσκώνοντας τα πανιά κάθε λογής νοσταλγών των ναζί, που προσπαθούν να χύσουν το δηλητήριό τους και στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους.

Οπως έχει επανειλημμένα αναδείξει ο «Ριζοσπάστης», καταγράφοντας πολλά αντίστοιχα περιστατικά, στρατευμένοι έχουν πολλάκις καταγγείλει και αρνηθεί να φωνάξουν ρατσιστικά, αλυτρωτικά και εθνικιστικά συνθήματα, χρυσαυγίτικης κοπής, που ορισμένα στελέχη προσπαθούν να τους επιβάλουν.

Μάλιστα, το ΚΚΕ κατέθεσε πρόσφατα Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα, με τον υπουργό Αμυνας ουσιαστικά να καλύπτει τα εμετικά αυτά συνθήματα, με πρόσχημα ότι τα συνθήματα που καλούν σε διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και τα οποία απεχθάνεται η πλειοψηφία των Ελλήνων φαντάρων βοηθούν στην καλλιέργεια... ηθικού και φρονήματος!

Παρά τα κούφια λόγια, η ανοχή της κυβέρνησης αποθρασύνει κάθε λογής φασιστικά στοιχεία

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς προσκλήσεις ναζιστών βουλευτών σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στις κοινές επισκέψεις στελεχών της κυβέρνησης μαζί με υπόδικους βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε στρατιωτικά φυλάκια. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι παρά τα κούφια λόγια περίμετώπων ενάντια στην ακροδεξιά,αυτή η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποθρασύνει κάθε λογής φασιστικά στοιχεία και τη δράση τους μέσα στα στρατόπεδα.

Απομονώνουμε παντού τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή. Καμία ανοχή στους φασίστες, στις σάπιες φασιστικές ιδέες και πράξεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ