Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού Κύπρου (ΑΚΕΛ)

Αγαπητοί σύντροφοι, με την ευκαιρία των 100 χρόνων της ζωής και ένδοξης δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, το ΑΚΕΛ απευθύνει θερμό συντροφικό χαιρετισμό στο ΚΚΕ, στα μέλη και τα στελέχη του.

Οι ΑΚΕΛιστές και οι ΑΚΕΛίστριες γνωρίζουν ότι ο ένας αιώνας Ιστορίας του ΚΚΕ είναι γεμάτος αγώνες, θυσίες και αταλάντευτη στάση απέναντι σε αντικομμουνιστικές διώξεις, εξορίες, φυλακές, εκτελεστικά αποσπάσματα. Στην εποποιία της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στον αντιδικτατορικό αγώνα, στους αγώνες για τα δικαιώματα της ελληνικής εργατικής τάξης, στην αντιιμπεριαλιστική πάλη για την ειρήνη, για το σοσιαλισμό. Εκφράζουμε τον αμέριστο σεβασμό μας προς τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες της Ελλάδας, που έγραψαν και συνεχίζουν αυτήν την Ιστορία.

Τα Κόμματά μας συνδέονται με ιστορικούς συντροφικούς δεσμούς, με κοινές πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του διεθνούς κινήματος ιδιαίτερα μετά το 1990, με κοινές δράσεις μέσα στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και τις διεθνείς αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις. Βούλησή μας είναι να διατηρήσουμε και να εμβαθύνουμε αυτούς τους δεσμούς. Η εποχή και οι εξελίξεις ιδιαίτερα στην ταραγμένη γειτονιά μας απαιτούν τη μέγιστη ενότητα δράσης των δυνάμεων που αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και το σοβινισμό. Ειδικότερα, στην πάλη μας για να αποτραπούν η διχοτόμηση και οι σχεδιασμοί για τη ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, η αλληλεγγύη του διεθνούς κινήματος στην υπεράσπιση των αρχών λύσης του Κυπριακού είναι εξαιρετικά πολύτιμη.

Με αυτές τις σκέψεις, συγχαίρουμε ξανά το ΚΚΕ για τα 100χρονά του και εκφράζουμε την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ στην πάλη του για τα δίκαια του ελληνικού λαού, για το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ