Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019
Σηματοδοτεί την αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας

INTIME NEWS

Την αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας που σηματοδοτεί ο «πρώτος μεταμνημονιακός» κρατικός προϋπολογισμός για το 2019, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανέδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ χτες, δεύτερη μέρα της συζήτησης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Με συγκεκριμένα στοιχεία έδειξαν ότι τα μνημόνια, η φοροληστεία και οι περικοπές, που υπονομεύουν την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης, συνολικά του λαού, συνεχίζονται απαρέγκλιτα για να πιαστούν τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλωστε, μόνο τα νέα φορολογικά μέτρα που θα αναγκαστούν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό είναι 1 δισ. ευρώ, όταν προβλέπονται επιπλέον φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Παράλληλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ φώτισαν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που έχει γνώμονα τη λαϊκή ευημερία, και την ανάγκη να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ.

Από την άλλη, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα συνέχισαν την κοκορομαχία και την προσπάθεια να συντηρούν τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, γύρω από το ποιος μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πλειοδοτώντας γύρω από τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας που γεννά η πολιτική τους. Κοινός στόχος όλων τους να πέσει κι άλλο ο πήχης των απαιτήσεων του λαού και να τον εγκλωβίσουν στη λογική του μικρότερου κακού, δηλαδή στην επιλογή του δυνάστη του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ