Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Στη Βουλή η καθυστέρηση δεδουλευμένων στα ΕΑΣ

Ερώτηση για τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Νίκος Καραθανασόπουλος, απευθυνόμενοι στους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών. Η Ερώτηση κατατέθηκε μία μέρα μετά την περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στα ΕΑΣ στον Υμηττό, όπου ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που του επεσήμαναν διοίκηση και εργαζόμενοι ήταν και αυτό της καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών.

Η ανταπόκριση του Κόμματος στο αίτημα των εργαζομένων για συμπαράσταση και παρέμβαση στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που έθεσαν ήταν άμεση, και στην Ερώτηση τονίζεται:

«Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ήδη έχουν παραδώσει στις Ενοπλες Δυνάμεις προϊόντα από τα οποία αναμένονται εισπράξεις της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν έχουν ακόμη καταβληθεί στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ που υπολείπεται για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όπως συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2018 και αποφασίσθηκε στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Πέρα απ' τα προαναφερόμενα, παραμένουν ανεκτέλεστες αποφάσεις για οφειλές προς την εταιρεία, όπως για παράδειγμα το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στη Μάνδρα Αττικής στις πλημμύρες του περασμένου χρόνου και το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που τους οφείλει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης που υπάρχει, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, είναι να παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Αυτή η κατάσταση έχει σοβαρότατες επιπτώσεις, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις οικογένειές τους, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο των εορταστικών ημερών που έρχονται».

Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν την κυβέρνηση:

  • Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καταβληθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι οφειλές προς τους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων;
  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να εξαλείψει οριστικά το φαινόμενο της καθυστερημένης καταβολής των αμοιβών προς τους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων;.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ