Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμορφώνετε προϋποθέσεις για νέες «Μάνδρες» και νέο «Μάτι»

«Διαμορφώνετε προϋποθέσεις και συνθήκες για να υπάρχουν νέες καταστροφές που ζήσαμε στην Αττική, όπως στη Μάνδρα και το Μάτι», επισήμανε ο Γιάννης Γκιόκας. Οπως τόνισε, «ψάχνοντας στον προϋπολογισμό να βρούμε πόσα είναι τα κονδύλια που δίνονται για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, για τη δασοπροστασία και την πυρόσβεση, βλέπουμε ότι αυτά παραμένουν καθηλωμένα στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων, παρά το γεγονός ότι οι δημοσιονομικές αυτές περικοπές διαμόρφωσαν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και συνέβαλαν αποφασιστικά στις καταστροφικές τραγωδίες σαν τη Μάνδρα και σαν το Μάτι».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν υπάρχουν πουθενά και τα 500 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία μίλησε ο πρωθυπουργός στο Λαύριο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Πουθενά τα 500 εκατομμύρια για την Πολιτική Προστασία», ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι λίγο πριν είχε περάσει από το βήμα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κ. Παπακώστα, και δεν ανέφερε κουβέντα γι' αυτές τις λαϊκές ανάγκες. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική, η οποία γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, ότι φέρνει και νομοσχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις που προβλέπει τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ό,τι δηλαδή έκαναν και οι προηγούμενοι, με αποτέλεσμα ο λαός να μετράει θύματα.

Γίνεται σαφές ότι σήμερα τα μνημόνια μπορεί τυπικά να έχουν τελειώσει, να έχει έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη, όμως οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν γιατί υπάρχει η ίδια η γενεσιουργός αιτία που τα επέβαλε, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, σημείωσε. Πρόσθεσε ότι «τα μνημόνια συμπυκνώνουν την πολιτική της ΕΕ, αποφασισμένη από τις αρχές της 10ετίας του 1990, που ήταν να ρίξουν στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης σε όλες τις εκφάνσεις της, δηλαδή κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων και να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο».

Αλλωστε, όπως είπε, όσο και αν έγινε προσπάθεια να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι αν έρθουν άλλες, ...καλύτερες δυνάμεις στο τιμόνι της διαχείρισης, που θα κάνουν τον καπιταλισμό ηθικό και δίκαιο, τελικά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι για να ξεπεράσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας μέτρα που είτε δεν πρόλαβαν είτε δεν μπόρεσαν να πάρουν. Παίρνει τα εύσημα από όλους όσους η ΝΔ θεωρούσε δικούς της προνομιακούς εταίρους, όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, διάφορες Ενώσεις κεφαλαιοκρατών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, «ως πιο συνεπής εκφραστής της ΕΕ, προσπαθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ να την ταυτίσει με την ακροδεξιά, ρίχνοντας τελικά νερό στο μύλο τέτοιων αντιδραστικών δυνάμεων», επισημαίνοντας ότι «οι σημαιοφόροι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν μπορούν να είναι συνεπείς αντίπαλοι του εθνικισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ