Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Παρτενέρ» στον δικομματικό σκυλοκαβγά

Στον γνώριμο ρόλο του «παρτενέρ» του πρωθυπουργού για να στηθεί ο δικομματικός σκυλοκαβγάς, με στόχο να κρυφτεί η σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αντάλλαξε» την μη παραπέρα περικοπή των συντάξεων με το Σκοπιανό, για το οποίο κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι εκχώρησε «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» εθνότητα, χωρίς βέβαια καμιά αναφορά στο ΝΑΤΟικό περιεχόμενό της.

Εστιάζοντας στον νόμο Κατρούγκαλου, είπε ότι η κυβέρνηση δημιούργησε «νέο μεγάλο ρήγμα στην ελληνική κοινωνία, καταδικάζοντας όσους βγαίνουν σε σύνταξη μετά τον Απρίλη του 2016 σε πολύ χαμηλότερες συντάξεις», χωρίς βέβαια κουβέντα για το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνέχισε την αντιασφαλιστική επίθεση από εκεί που την άφησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πάνω στους ίδιους «πυλώνες».

Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι έβαλε την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία σε ύφεση και ότι έκανε δημοσιονομική πολιτική με υπερφορολόγηση. Οτι έχει κόψει όλες τις νέες συντάξεις και έχει πριονίσει όλες τις παλαιότερες.

Είπε ότι «η Ελλάδα παραμένει ακόμα εκτός αγορών», έχει αναλάβει «στυγερές δεσμεύσεις, με υπερβολικά υψηλά πλεονάσματα», ενώ με έγνοια τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου ήταν και οι γνωστές προτάσεις της ΝΔ που παρουσίασε εκ νέου για «λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις». Την ίδια ώρα έκανε σαφές ότι αν δεν μειωθεί το κόστος δανεισμού για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, ετοιμάζουν νέα δημοσιονομική επιδρομή σε βάρος του λαού: «Ο κίνδυνος να μην μπορούμε να δανειζόμαστε από την αγορά με λογικά επιτόκια και να αναγκαστούμε να προσφύγουμε και πάλι ικέτες σε ευρωπαϊκή βοήθεια δεν έχει περάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε, ακόμα τον πρωθυπουργό ότι στήνει «πελατειακή παράγκα στο Δημόσιο», καθώς εκεί κατευθύνονται «μεγάλο μέρος από τα έσοδα από την υπερφορολόγηση που συντηρεί τον μύθο του υπερπλεονάσματος», ενώ από το «μενού» του σκυλοκαβγά δεν έλειψε και η σκανδαλολογία με αφορμή τα χρέη της βιομηχανίας λιπασμάτων «ELFE» προς τη ΔΕΠΑ, με τον πρόεδρο της ΝΔ να υποστηρίζει πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΠΑ έκανε τα στραβά μάτια σε συνεννόηση με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα χρέη έγιναν επί ημερών ΝΔ και ότι γνώμονας της κυβέρνησής του ήταν οι θέσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ